Bitcoin fonds van Grayscale koopt $751 miljoen aan BTC bij sinds april

Grayscale gooit al een aantal maanden hoge ogen in de Bitcoin industrie. Afgaand een rapport van afgelopen woensdag is dat volledig terecht. Ze zijn ook in Q2 rustig doorgegaan met het uitbreiden van het fonds.

In het tweede kwartaal van 2020 heeft de digital asset manager namelijk $905,8 miljoen aan digitale activa aan haar fondsen toegevoegd. Dat is bijna het dubbele van het vorige kwartaal-record. In Q1 van dit jaar was dat namelijk nog $503,7 miljoen.

Bitcoin via Grayscale

Via Grayscale Investments kunnen Amerikanen direct ‘in Bitcoin stappen’, zonder dat ze deze Bitcoin echt zelf in beheer hebben. Naast Bitcoin bieden ze deze dienst ook aan voor bijvoorbeeld Ethereum, Litecoin en Zcash.

Door aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te kopen, kun je als investeerder de risico’s voor het bewaren van de Bitcoin bij Grayscale leggen. Zij regelen namelijk alles omtrent het veilig opslaan van de private keys.

Volgens het rapport brengt de inflow van dit tweede kwartaal het totaal aan investeringen in dit kalenderjaar op $1,4 miljard.

“De cumulatieve investeringen in ‘de familie van producten van Grayscale’ is opgelopen naar $2,6 miljard. De GBTC en ook de Ethereum Trust hadden het afgelopen kwartaal een inflow van respectievelijk $751,1 miljoen en $135,2 miljoen.”

De GBTC aandelen zijn verreweg het populairst onder de beleggers. In onderstaande grafiek is te zien dat het bedrijf van Barry Silbert sinds begin april gemiddeld bijna $70 miljoen per week mocht bijschrijven.

Grote investeerders

Verder is ook bekend dat 14% van deze nieuwe instroom aan vermogen afkomstig is van nieuwe investeerders. Deze nieuwe groep vertegenwoordigt maar liefst 57% (!) van het inmiddels opgebouwde klantenbestand.

Naar verluidt is 84% van deze investeringen afkomstig van institutionele beleggers zoals hedge fondsen, schrijft The Block. In totaal heeft het bedrijf sinds eind juni $4 miljard aan activa in beheer.

Opmerkelijk is dat de interesse in Ethereum (vergeleken met eerdere maanden) enorm is toegenomen. Het bevindt zich nu zelfs op een all-time-high.

In het verleden is vaak de vergelijking gemaakt met het aantal nieuwe Bitcoin dat in omloop komt. Iedere dag worden er namelijk nieuwe 900 BTC gemined. Als je dit heel recht toe recht aan bekijkt, kun je stellen dat Grayscale al deze  Bitcoin opkoopt. In de praktijk ligt dat iets genuanceerder.

Eind vorige maand berichtten we nog dat Grayscale meer dan 400.000 BTC in beheer heeft. Waar deze Bitcoin gekocht worden, is niet bekend. Dat zou rechtstreeks van de miners kunnen gebeuren, maar hier kunnen ook andere OTC desks voor gebruikt worden.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!