Bitcoin BTC update koers prijs analyse TA

Bitcoin (BTC) handelsvolume naar nieuwe weekrecords in 6 landen

Het handelen in Bitcoin (BTC) op peer-to-peer beurzen is erg populair in bepaalde landen. Deze week is er sprake van een handelsrecord in India, Ghana, Filipijnen, Argentinië, Mexico en Egypte.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van analysesite Useful Tulips, waarover Decrypt bericht. Ze zien dat Bitcoin in opkomende landen aan populariteit blijft winnen.

Bitcoin peer-to-peer handelen

Via peer-to-peer beurzen zoals Bisq, Hodlhodl en LocalBitcoins kun je – alsof op Marktplaats – onderling bitcoin verhandelen.

Dat is handig voor mensen die niet willen handelen met een exchange of broker of voor mensen die geen andere manier hebben om aan bitcoin te komen.

Deze handel blijft onverminderd populair, zo blijkt, met name in niet-westerse landen.

Het is de onafhankelijke onderzoeker Kevin Rooke die er op Twitter aandacht aan besteed. In maar liefst zes landen is er deze week sprake van een handelsrecord.

Het gaat respectievelijk om India ($3,4 miljoen), Ghana ($1.7 miljoen), Philippines ($1 miljoen), Argentinië ($1 miljoen), Mexico ($700.000) en Egypte ($150.000).

De nieuwe cijfers laten zien dat de populariteit van deze handel niet tanende is. Afrika ontpopt zich steeds meer als het continent voor p2p-handel. Een partij als Paxful doet daardoor goede zaken aldaar.

Maar ook India klopt ferm op de deur. Begin juni is er in één week tijd voor 2,7 miljoen dollar verhandeld. Dat kwam dicht in de buurt van het vorige weekrecord van 2,9 miljoen dollar in hypejaar 2017. Ook zijn er in India stappen gezet: banken mogen reguliere beurzen niet weigeren een bankrekening te verstrekken.

Latijns-Amerika was steevast de hub de voorgaande jaren. Mexico timmert aan de weg als hub van fintechbedrijven. Met name betaalproviders die cryptovaluta omzetten in fiat geld.

Argentinië geldt al langer als een land waar peer-to-peer handel populair is. Dat komt door hyperinflatie en controle vanuit de overheid op iemands spaartegoeden. Zo is er een plafond wat een Argentijn maximaal mag opnemen aan buitenlandse valuta per maand.

LocalBitcoins en Paxful Bitcoin handelsvolume in USD. Bron: Glassnode

Groei door regulering

Uit bovenstaand onderzoek van Glassnode blijkt dat de twee grootste bedrijven in dit marktsegment blijven groeien. LocalBitcoins en Paxful lieten een groei in handelsvolume zien van respectievelijk 12% en 28% in vergelijking met het vorige kwartaal (Q1 versus Q2 2020). De grootste groei van de laatste 18 maanden voor beide beurzen.

Een verklaring is dat overheden de reguliere beurzen dichttimmeren met nieuwe regulering. Ook in Nederland zijn beurzen, brokers en ATM-operators gebonden aan de ‘Cryptowet’ die per 21 mei is ingegaan. Inmiddels hebben 48 partijen een registratie-aanvraag bij toezichthouder DNB ingediend.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!