‘Bitcoin is ongeveer evenveel waard als Jeff Bezos, maar hij kan nooit alle BTC kopen’

Multimiljardair Jeff Bezos heeft zijn eigen record aangescherpt. Hij heeft zijn vermogen namelijk flink uitgebreid. De ondernemer is rijker dan ooit met een vermogen van bijna $172 miljard.

Daarmee is al de rijkdom van Bezos nu evenveel waard als de totale marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC). Met de huidige prijs van ~$9.200 is deze namelijk gelijk aan ongeveer $170 miljard.

Groot geld

Privacy expert Jameson Lopp stuurde hierover recent een leuk tweetje de wereld in. Want zelfs met dit vermogen zal Bezos niet in staat zijn om álle Bitcoin uit de hele wereld in zijn beheer te krijgen.

Naast dat de prijs zal stijgen bij dit enorme aanbod (door een tekort aan liquiditeit), zijn er ook nog ‘verloren’ Bitcoin. Onder andere de BTC van Satoshi zijn al jaren niet in omloop en er zijn ook tal munten verloren gegaan omdat men niet voorzichtig genoeg met de private keys is omgegaan.

Jeff Bezos

Volgens een rapport van CNN is de rijkdom van Bezos grotendeels te wijden aan zijn aandelen in Amazon. Dit levert hem namelijk $57 miljoen op door zijn aandeel van 12% in het bedrijf.

De waarde van de aandelen van Amazon (AMZN) zijn dit jaar daarnaast ook nog eens met 56% gestegen. Deze toename lijkt te wijden aan de toenemende verkoop van online producten als gevolg van corona.

Hij moest overigens een flink deel van zijn vermogen afstaan na de scheiding met zijn voormalig vrouw MacKenzie. Op dit moment is Bezos echter rijker dan vóór dat moment. En zijn ex is door deze ‘actie’ de op drie na rijkste vrouw ter wereld geworden.

Ongeveer $56,7 miljard van het totale vermogen van Bezos is er in 2020 bij gekomen. Het is verder niet bekend of Bezos al Bitcoin in bezit heeft.

Bitcoin prominenten

Wat dat betreft onderscheidt Bezos zich van enkele andere grote investeerders. Elon Musk heeft namelijk al eens laten weten een (heel klein) beetje Bitcoin te hebben.

Verder is permabull Mike Novogratz ook geen onbekende investeerder in de wereld van Bitcoin. Jack Dorsey, de man achter Twitter, staat ook bekend als Bitcoin aanhanger.

Aan de andere kant zijn er ook pessimisten. Jim Rogers ziet bitcoin zelfs naar $0 gaan. Hij denkt dat Bitcoin nog steeds in een bubbel zit. Volgens hem zal de cryptocurrency uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnen. Rogers wordt samen met de miljardairs Warren Buffett en George Soros gezien als een van de drie grootste investeerders ter wereld.

Buffett noemde Bitcoin vorig jaar nog een farce en een schijnbeeld. Hij mist een unieke onderliggende waarde en is het volgens hem rattengif.

Praat mee over bitcoin in onze Telegram chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!