Bitcoin BTC update

Bitcoin (BTC) Update: Koers stijgt door met maandafsluiting boven $10.800

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van ~$11.150 bij Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Lees de Update van Het Crypto Huis.

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Op het dagelijkse tijdframe is Bitcoin de afgelopen dagen zeer sterk gesloten. Wat ik vooral in kaart wil brengen is dat Bitcoin een belangrijke sluiting heeft vanavond. Zo heeft Bitcoin zijn wekelijkse sluiting en zijn maandelijks sluiting.

De maandelijkse sluiting voor Bitcoin kan de trend bepalen voor aankomende maanden. Wanneer Bitcoin zijn maandelijkse candle sluit boven de $10.800, betekent het dat wij op het maandelijkse tijdframe een officiële nieuwe high hebben gemaakt.

Dit is dus is een supersterk en bullish signaal! We gaan het nauwlettend in de gaten houden. Ook verwacht ik hevige prijsactie later op de dag vandaag.

Een korte pullback?

Wanneer wij dit weekend toch onder de $10.800 vallen, is een klein dipje naar de $10.500 waarschijnlijk. De pull-back hoort er bij en is natuurlijk voor de verdere prijsactie van Bitcoin.

Zolang Bitcoin boven de $10.400 blijft, is er geen reden voor paniek.

Als Bitcoin er toch voor kiest om onder de $10.400 te vallen, is het waarschijnlijk dat wij eerst de gecreëerde gapp gaan vullen, wat ligt op het prijsniveau van $9600, voordat wij verdere bullish prijsactie kunnen waarnemen.

Zo kunnen de middel- en hoge tijdframes ook even afkoelen, voordat Bitcoin waarschijnlijk zijn $12.000 – $12.800 gaat opzoeken.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op het moment van schrijven bevindt Bitcoin zich op een cruciaal moment. Gaat Bitcoin hier rond de $11.200 worden weerkaatst, dan is het waarschijnlijk dat wij vallen naar het eerste level van $10.800, en als die niet houdt is het mogelijk dat wij verder vallen naar $10.500.

Er is ook al een Bearish divergentie in de maak op het 4 uur tijdframe tot en met het 8 uur tijdframe, dus we moeten waken dat een afkoeling ook mogelijk is.

Echter zolang wij boven de EMA-21 (gele lijn) op het 4 uur tijdframe blijven, is er niets aan de hand en zie ik het bullish in voor Bitcoin!

Support levels (in USD)

  • 10.800 (short term)
  • 10.500 (short term)
  • 10.000 (short term)
  • 9.600 (mid term)
  • 9.000 (mid term)

Resistance levels (in USD)

  • 11.400 – (short term)
  • 11.600 – (short term)
  • 12.000 – (short term)
  • 12.800 – (mid term)

Conclusie

We gaan dus nauwlettend in de gaten houden hoe wij sluiten vandaag. Sluiten wij $10.800, dan is de kans groot dat de komende maanden ook erg bullish kunnen worden!

Weten wij toch niet te sluiten boven de $10.800, dat is alsnog geen probleem, zolang Bitcoin maar boven zijn $10.000 range blijft, om verder bullish te blijven.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Wanneer er hevige prijsschommelingen aanwezig zijn, deel ik mijn analyses op Youtube.

Bekijk het premium en cursus aanbod via de website van Het Crypto Huis

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!