Bitcoin BTC update koers analyse TA

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de prijs boven $9.350?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Deze week was er eindelijk wat actie en brak de koers uit de symmetrische driehoek naar boven. Vooralsnog blijft $9.800 de weerstand om te breken en moet er meer volume komen.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is er deze week weer wat bullish actie te zien. Maar dat heeft op de wekelijkse nog niet geresulteerd in een bullish marktstructuur. De koers zit nog steeds in de range tussen $8.800 en $9.800.

Zolang de koers niet boven de golden pocket ($10.000 – $10.300) kan sluiten op de wekelijkse grafiek ben ik van mening dat de koers nog een daling moet krijgen richting de $8.600 en $7.700. Wel is er ook een opwaartse driehoek te zien die samenvloeiing heeft met de 12EMA support. De technische target daarvan is $12.000.

Het volume is deze week iets toegenomen, maar is niet significant en dat is wel nodig voor de bulls als ze het bullish scenario van de opwaartse driehoek willen doorzetten.

Figuur 1: Er is een potentiële opwaartse driehoek te zien met technische target $12.000.

 

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de koers eindelijk uit de symmetrische driehoek naar boven is uitgebroken. Het volume daarbij was iets boven gemiddeld, maar niet overtuigend. We kijken hieronder naar een bullish en bearish scenario. 

Bullish scenario

Voor het bullish scenario moeten de bulls $9.800 support maken. Zolang dat niet gebeurt zou de uitbraak uit de symmetrische driehoek een fake out kunnen zijn.

De koers is wel sinds de uitbraak redelijk gestegen en de bulls hebben daardoor veel ruimte om een dagelijkse higher low te maken en om bullish te blijven doen ze dat idealiter op de 50MA/$9.350.

Het meest bullish zou zijn als de eerdere weerstand op $9.479 support houden zoals nu. De RSI zit ook net in bullish gebied rond de 60. Targets naar boven zijn de $9.800 en $10.000.

Bearish scenario

In het bearish scenario komt de koers niet boven de $9.800 en wordt dit een fake out. Deze wordt bevestigd als de laatste dagelijkse higher low op $9.106 wordt gebroken. Eerste teken voor bearish actie is als de koers weer onder de 50MA/$9.350 sluit op de dagelijkse.

Figuur 2: De $9.800 is op de dagelijkse de weerstand om te breken voor de bulls.

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3)is er een mooie uptrend te zien van deze week met higher lows en higher highs. De laatste high vormt alleen nu wel een double top met de voorgaande top net onder de $9.700.

Dit in combinatie met de steeds kleiner wordende groene candlesticks omhoog en de aflopende RSI vertelt me dat het goed mogelijk is dat de voorlopige top is bereikt en dat de koers hier moet corrigeren om een dagelijkse higher low te vormen.

Dat betekent dat de 12EMA ook als support zal verliezen. De eerste target naar beneden is de $9.479. Als die breekt is het een bevestiging van de double top.

Die heeft een technische target van $9.289, maar zal waarschijnlijk eerst support vinden van de 50DMA op $9.350. De laatste heeft samenvloeiing met de golden pocket.

Figuur 3: Er is potentiële double top die bij validatie een technische target heeft van $9.289.

Wat gaat bitcoin doen?

De bulls hebben zich deze week laten zien en dat heeft voor wat actie gezorgd. Ik vind het nog geen overtuigende beweging en blijf bearish en waakzaam zolang de $9.800 weerstand blijft. Op de wekelijkse is er inmiddels ook een grote opwaartse driehoek te zien die de koers naar $12.000 kan brengen.

Op de lagere timeframes lijkt het er op dat de koers een correctie gaat krijgen met als technische target voor de double top $9.289 en de 50DMA op $9.350.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

De bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!