bitcoin btc prijs TA technische analyse

Heeft Bitcoin (BTC) koers genoeg brandstof voor uitbraak naar $12.000?

De Bitcoin (BTC) koers stijgt lekker door na een heftige rally in het weekend. Zal de koers zich wederom terugtrekken bij $10500 of stijgen we dit keer door?

Je leest het in deze gloednieuwe Bitcoin update van CryptoTargets.

Bitcoin (BTC) Update

Even terug naar de analyse van vorige week. Waarom maakt de koers opeens deze stijging van 13%?

Dit komt waarschijnlijk door het breken van het falling wedge patroon. Deze uitbraak gaf namelijk een trigger aan actieve beleggers om in te spelen op een prijsstijging.

Steeds meer mensen stappen in bij zo’n stijging, wat een verdere prijsstijging heeft veroorzaakt tot aan $10.320 op zijn hoogte punt vandaag.

De prijs komt echter bij dit level gelijk terecht bij twee belangrijke weerstanden. Op de onderstaande daggrafiek zie je twee groene horizontale lijnen waarbij de koers zich nu op de onderste bevindt.

Dit is één van de belangrijke weerstanden waarop Bitcoin een kleine retrace kan maken. Dit komt omdat Bitcoin bij de vorige uitbraak ook exact op dit level een heftige retrace heeft meegemaakt.

Hoewel we met veel volume richting deze weerstand zijn geklommen kan het ook goed zijn dat Bitcoin direct doorstoot richting de tweede weerstandslijn vlak daarboven op $10.500.

Deze is het meest belangrijke. Dit is namelijk het hoogste punt geweest in 2020. Het is dus niet alleen een normale weerstand maar ook een psychologische weerstand.

Stijgen we over dit punt? Dan is dat extreem bullish voor Bitcoin en kan het zelfs door stijgen naar het hoogste punt in 2 jaar.

Inzoomen

Verder ingezoomd op de 15-minutengrafiek zien we dat Bitcoin al meerdere malen probeert om de eerste weerstand te doorbreken.

Mocht de koers over de witte horizontale lijn stijgen, dan is het erg aannemelijk dat het doorstoot richting de bovenliggende weerstandslijn op $10.500.

Maar mocht het Bitcoin vandaag niet lukken om door te stijgen, dan kunnen we dus een kleine retrace verwachten. Een retrace richting $10.120 op de onderliggende supportlijn behoort tot een plausibel scenario.

Vanaf dit punt kan Bitcoin zich rustig opladen met nog meer volume om vervolgens nogmaals richting de weerstandslijn te gaan.

Gooit future gap roet in het eten?

Of gooit een futures gap roet in het eten? Er bevindt zich namelijk een futures gap tussen $9.925 en $9.665 en dit is er niet zomaar één.

Dit gat van ruim $250 op de futures chart kan volume uit de stijging trekken door in een snelle crash naar beneden te bewegen. Een duidelijk bearish signaal en deze is vooral bearish wanneer hij $150 of groter is.

Uit verleden is gebleken dat er nog nooit een gap van meer dan $150 onder de koers niet is opgevuld. Een erg bearish teken dus.

Een lichtpuntje is dat er nog steeds een open futures gap op $12.000 ligt. Dit is ook een gat van meer dan $200 boven de koers en weer bullish.

Wellicht is Bitcoin nu op weg om deze te vullen? In dat geval stijgen we dus wel over de belangrijke weerstand op $10.500, maar kunnen we alsnog bearish blijven door de open gap onder de koers.

Twee scenario’s…

Bullish maar toch bearish. Aan de ene kant zien we dat Bitcoin door wilt stijgen over de weerstandslijn maar aan de andere kant ligt er nog een redelijk grote gap onder de koers die gevuld moet worden.

We kunnen concluderen dat we echt bullish zijn wanneer we over de weerstand van $10.500 closen maar ook dan bearish blijven door de open GAP op $9.665 onder de koers.

Het gebeurt niet vaak dat Bitcoin voor deze situatie staat. Hieruit kunnen we wellicht vaststellen dat het volatiele dagen worden. Houd dus rekening met koersschommelingen!

Over CryptoTargets

Meer weten over Bitcoin en andere cryptovaluta? Dagelijks updates in het CryptoTargets Telegram kanaal. Praat daarnaast mee met 300+ crypto fanaten.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!