VISA deelt veelbelovend plan om ‘digitale valuta’ zoals Bitcoin te omarmen

Bitcoin gaat mainstream. Althans, als je kijkt naar de partijen die overstag gaan. Want nadat de afgelopen weken bekend werd dat Paypal zich met ‘crypto’ gaat bemoeien en ook Amerikaanse banken custody services mogen aanbieden, sluit een andere grote naam zich aan.

Het is de betaalverwerker Visa. Zij delen in een blogpost hun plan op om Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te willen gaan ondersteunen.

Bitcoin en VISA

In het artikel erkent de betalingsgigant de rol van digitale activa in de toekomst van geld. “Het concept van digitale valuta – of een digitale versie van contant geld die wordt beheerd door een private key – is meer dan tien jaar geleden ontstaan met de lancering van Bitcoin.”

Vandaag de dag zien we een enorme opkomst van stablecoins, ook wel door fiat gedekte digitale valuta genoemd. Het is een veelbelovende innovatie voor betalingen, waarbij de voordelen van digitale valuta worden gecombineerd met de stabiliteit van bestaande valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar.”

Visa werkt al samen met verschillende partijen uit de cryptoscene. Zo zijn er verschillende crypto betaalkaarten die via Visa werken en werkt het bedrijf ook samen met bijvoorbeeld Coinbase en Fold.

Coinbase reageert als volgt op het nieuws:

We’re proud to work with innovators like Visa that are building the bridge between crypto and traditional finance. We’re excited about its vision, commitment to working with leaders in this space, and the potential to connect crypto to its global network.

Coinbase

Opmerkelijk is wel dat de blogpost steevast de term ‘digital currency’ gebruikt en dat het woord crypto geen enkele keer valt. Echter staat dat ze ‘currency agnostisch’ zijn, en dat het daarmee Bitcoin niet buiten lijkt te sluiten.

Innovatie in fintech

Ze laten ook weten van plan te zijn om hun diensten uit te breiden met wallets voor digitale valuta. Dit moet gebeuren via het FastTrack programma. Zo kunnen fintechs vanuit de hele wereld deze dienst integreren met het netwerk van 61 miljoen gebruikers.

“We zijn al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van onze strategie voor digitale valuta. Zo investeerden we vorig jaar in Anchorage, een bedrijf dat security infrastructuur bouwt voor het ecosysteem van digitale valuta.”

Tot slot laten ze ook weten dat ze compliant zullen zijn aan de regels.

“In samenwerking met beleidsmakers gaan we de strategie in de praktijk brengen. Ook op het gebied van security, privacy en integriteit.”

Als onderdeel van deze strategie voor de publieke sector werkt Visa samen met verscheidene organisaties om het begrip ‘digitale valuta’ vorm te geven. Hierbij doen ze ook aanbevelingen aan centrale banken die bezig zijn met de ontwikkeling van Central Bank Digital Currency (CBDC).

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!