bitcoin BTC koers update prijs analyse

Bitcoin hodlen betaalt zich uit: 93% van alle BTC staat op winst

De recente prijsstijging van Bitcoin (BTC) moet door menig hodler met een glimlach ontvangen zijn. Onderzoek laat zien dat door deze stijging het leeuwendeel van alle Bitcoin op een winstpositie staat.

Dat blijkt uit data van Glassnode. Met de prijs van $11.000 staat maar liefst 93% alle Bitcoin die in circulatie is gebracht in het groen. Bovendien is het aantal dagen dat de prijs hoger stond dan de huidige marktprijs significant laag.

On-chain data over Bitcoin

Onderzoeks- en analysebedrijf Glassnode houdt met verschillende indicatoren in de gaten hoe het er voor staat met het ecosysteem van Bitcoin. Omdat de blockchain openbaar inzichtelijk is, kun je deze analyseren. Zo kun je ook inzien zien wanneer een Unspend Transaction Output (UTXO) is aangemaakt (of gecreëerd).

Aan de hand van deze datum is terug te rekenen wat de spotprijs was op dat moment. De conclusie is dat 93% van al deze BTC op winst staat (met de huidige marktprijs).

In de tweet is duidelijk te zien dat eind oktober 2017 dit percentage een aantal keer 100% was. Dat waren de tijden dat de prijs van BTC een nieuwe all-time high (ATH) maakte en dus logischerwijs alle UTXO’s op een winstpositie stonden.

Tijdens de enorme prijscrash in maart dit jaar zakte dit percentage naar 42%. Inmiddels is dat dus meer dan verdubbeld.

Winstgevende dagen

Heel gek is dat ook niet, want Bitcoin stond maar een heel klein deel van haar bestaan boven de $11.000. Dit is terug te zien in de ‘Profitable Days‘ indicator. Hieruit blijkt dat Bitcoin 97,7% van de tijd lager stond dan het huidige niveau.

Of anders gezegd: het was in slechts 2,3% van de 3633 dagen ongunstig om Bitcoin te kopen.

En ondanks deze louter positieve cijfers, lijkt de kous voor Bitcoin nog niet af. Gisteren deelden we vijf indicatoren die lieten zien dat we nog niet echt van een bullmarkt kunnen spreken:

  1. Uitbraak uit trendlijn sinds 2017
  2. Historische cycli
  3. Stock-to-flow model
  4. Hodl Wave
  5. Puell Multiple

Met 93% van de Bitcoin die in het groen staat en 97% van de dagen waarin Bitcoin lager stond dan vandaag, is het een mooie tijd om een hodler te zijn.

Dat maakt het misschien wel een goed moment om even na te denken over de manier waarop jij jouw cryptovaluta bewaart.

Jameson Lopp zet deze hodlers op een leuke manier op scherp: “Bewaar jouw Bitcoin alsof ze (al) 10x zo veel waard zijn.”

De Bitcoin kan wel in waarde stijgen, maar als je de toegang ertoe verliest, is dat niets waard. Heb je vragen over de opslag van jouw cryptogeld? Kom eens langs in onze Telegram chat en stel je vraag!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!