tether-records-usdt

Tether print $540 miljoen bij tijdens stijging van Bitcoin naar $11.000

Tether (USDT) is veruit de populairste stablecoin in de bitcoinmarkt. Stablecoins zijn plaatsvervangers van in dit geval de dollar op bitcoinbeurzen. Er is momenteel bijna $10 miljard aan USDT in omloop.

Paolo Ardoino, CTO van Tether en de beurs Bitfinex, geeft in gesprek met Cointelegraph uitleg over de recente groei van $4,6 miljard naar ~$10 miljard. Het is een combinatie van geld dat al in de industrie zat en een stroom aan nieuwe interesse.

“Het is niet allemaal instroom van nieuwe marktdeelnemers. Mensen moeten niet denken: ‘De industrie is $5 miljard rijker’, dat is niet het hele verhaal. “

Paolo Ardoino

De Tether Treasury heeft opnieuw miljoenen aan USDT de wereld in geslingerd. De afgelopen drie dagen drukte zij $540 miljoen van de stablecoin bij.

Volgens Whale Alert gaat het om 300 miljoen USDT en eerder twee keer 120 miljoen.

Vooruitdenken

Ardoino legt via Twitter uit waar de recente nieuwe voorraad vandaan komt. Volgens Adoino is dit om de inventaris weer aan te vullen en om in te spelen op mogelijk meer interesse in de komende dagen.

Het gaat in dit specifieke geval dus om Tether dat niet direct in de markt komt, maar in de schatkist komt om later eventueel uit te geven.

 

Waar komt Tether vandaan?

Volgens Ardoino denken de meeste mensen dat het grootste gedeelte van Tethers komt door ‘nieuw geld’ van mensen die voor het eerst de markt betreden. Maar dat is niet het geval.

Ardoino: ”Een groot gedeelte komt uit geld bij beurzen die stablecoins niet ondersteunen.” Het gaan dan vooral om over-the-counter desks en handelsbedrijven die een deel van hun vermogen in dollars om heeft gezet in Tether.

Tether is in de regel namelijk meer liquide dan een ‘normale’ dollar.

Behoefte aan liquiditeit

En liquiditeit is het toverwoord. Tether is al enige tijd veruit het grootste handelspaar op de bitcoinbeurzen met een gerapporteerd handelsvolume dat hoger ligt dan de ruilparen van bitcoin zelf.

Het trage banksysteem gooide roet in het eten voor handelaren die tijdens de crash in maart snel wilde handelen.

Toen de prijs van bitcoin met meer dan 50% daalde (van $9.100 naar onder $4.000) merkte veel hedgefondsen dat zij zich niet konden indekken. Met standaard dollars is het namelijk lastig om snel te handelen en posities in de markt in te nemen.

Tether biedt daarin uitkomst. Het is sneller te verplaatsen dan de gemiddelde zakelijke banktransactie.

Alternatief

De vraag naar meer liquiditeit verklaart het ‘bijdrukken’ van $5+ miljard in enkele maanden tijd. Ardoino noemt overigens geen exacte cijfers, maar geeft aan dat er op allerlei manieren interesse is in ‘zijn’ product en andere stablecoins.

Beurzen als Bitfinex, Binance, Huobi, OKEx en FTX leveren hun nieuwe producten vaak af met een koppeling aan USDT. Daar komt volgens de CTO van Tether een deel van de interesse vandaan.

Ander Tether nieuws:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!