Bitcoin BTC update koers prijs TA

Bitcoin (BTC) Update: Hoe staat de koers ervoor?

Het was een rustige week voor Bitcoin (BTC) met weinig volatiliteit. Afgelopen weken was dit niet veel anders, de levels op de langere tijdframes blijven nagenoeg gelijk.

Het lijkt erop dat de koers deze week wederom zal sluiten binnen de inmiddels bekende range. Namelijk, de range tussen $8.700 en $9.800 dollar.

Bitcoin weekgrafiek

Logisch is dat wij in deze range blijven bewegen totdat de koers aan een van de kanten uitbreekt. Een richting bepalen op dit moment is dan ook erg lastig want hoe ziet zo een beweging er uit?

Als Bitcoin nu begint met stijgen op relatief laag volume, is het aannemelijk dat het benoemde weerstand level niet gehaald zal worden en zeker niet doorbreken.

Stijgt de koers ondersteund door volume is de kans groter dat wij $9.800 wel op gaan zoeken maar moeten hiervoor wel een aantal weerstandlevels doorbroken worden.

Op deze weekgrafiek hebben wij een 3-tal belangrijke zones ingetekend die van belang zijn op het grotere tijdframe net boven of onder de huidige range waar wij een reactie verwachten.


Daggrafiek

Onze verwachting van vorige week dat Bitcoin richting $9.600 zou gaan werd niet helemaal bereikt noch ondersteund door volume.

Ondanks de terugval in prijs werden de levels goed gerespecteerd, deze staan ook ingetekend op de daggrafiek.

Ook nu geldt weer, wat doet het volume? Hoe reageert de markt op een beweging en hoe reageer jij er als trader op. Onze oprechte tip is dan ook, ga nooit op een analyse af als deze maar gebruik dit ter leer en vermaak.

Ons eerste level van support is $9.078 die wij graag zien houden, maar op moment van schrijven lijkt de 55EMA support te bieden. Echter is door de afgelopen daling de “bullish market structure” gebroken en zal de vorige higher low weerstand bieden samen met het gebied rond de monthly van $9.345 mocht Bitcoin weer omhoog willen bewegen.

4-uurgrafiek

Op deze 4-uurgrafiek hebben wij met de twee witte lijnen aangegeven welke levels als eerste van belang zijn. Met het doorbreken en bearish terug testen van $9.236 werd het minder positief. De higher low is verloren en zullen de bulls kracht moeten laten zien om dit level terug te winnen.

Voor nu ziet het er dus niet goed uit. Het verkoopvolume is groter dan het koopvolume, dat zie je in de grafiek aan de onderzijde.

We zien twee wicks aan de bovenzijde van de laatste twee candles, echter is deze huidige nog niet gesloten, het geeft echter wel al een indicatie voor meer kracht omlaag of omhoog.

Voor nu is onze verwachting dan ook een beweging naar beneden met $9.078 als eerste level van support en zal de beweging zelf laten zien of een level doorbroken of gehouden wordt.

Bekijk het altijd Level per level met het volume als leidende indicator.

Wat gaat bitcoin doen?

Onze glazenbol is momenteel wat dof. Het lijkt erop dat Bitcoin een beweging omlaag wil maken maar zet nog niet echt door. Wij zien de lokale support graag getest worden op laag volume om onze weg weer te vervolgen richting $9.600.

Fijn weekend en happy trading!

Bitcoin in euro’s:

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en Telegram.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!