Bitcoin (BTC) Update: Wat gaat de koers doen?

Bitcoin (BTC) heeft na vier weken eindelijk ons target bereikt van $9.600! Was deze beweging voldoende en is er een domino effect aanstaande? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin weekgrafiek

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Bitcoin de laatste weken behoorlijk stabiel is te noemen. Er was eindelijk toch een beetje beweging, maar die beweging wil nog niet doorzetten.

Dat valt geheel in lijn met wat bitcoin al weken heeft: een relatief saaie koers.

 Als je naar de weekgrafiek kijkt is op een langer tijdframe ook nog niets gebeurd. Wij bevinden ons ook nog steeds in deze eindeloze range tussen $8.700 en $9.800.

De koers van Bitcoin zet nog niet door, dat komt mede door een aantal weerstand levels die samen komen en vrij dicht op elkaar liggen. Wij spreken hier dan ook van een weerstand zone.

Daggrafiek

Een echte breakout uit de range is nog niet het geval, wel is er het een en ander gebeurd op een korter tijdframe. Hiervoor kijken wij eerst naar de daggrafiek.

Wat is er nu precies gebeurd? Wij bevonden ons in een prijscompressie op de daggarfiek en er was consolidatie onder weerstand. Een impuls in volume was genoeg om uit deze range te breken, dit is goed te zien als je inzoomt naar een korter tijdframe.

Op software als “exocharts” was goed te monitoren hoe dit volume zich aan het ontwikkelen was.

4-uurgrafiek

De zone van $9.280-$9.237 is van belang op de 4-uurgrafiek.

Wij zien deze zone graag houden omdat dit de ‘point of control’ is van afgelopen range en deze ondersteund wordt door het welbekende fibonacci levels van .618. Dit is “key”support. Onze verwachting is opnieuw een beweging omhoog.

Het verkoopvolume laat zich wel zien maar valt weg tegen het koopvolume. Uiteraard op het moment van schrijven en kan dit veranderen naarmate de koers vordert.

De hogere target is $9.760. Wordt dit prijsgebied bereikt, dan verwachten wij verder door te stijgen richting $10.000.

Wat gaat bitcoin doen?

Op de korte termijn zijn twee prijspunten belangrijk: $9.237 houden voor de bulls en $9.760 niet breken voor de bears. Een test van de support zou mooi zijn om momentum te pakken en met kracht de weerstand levels te doorbreken. In de weg omhoog is het eerste support level op $9.445 van belang.

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en Telegram.

De bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!