bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: ‘Strijd rekenkracht leidt naar prijs van $400.000′

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $10,765.73.  Dat is -1.14% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0093 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $199,203,609,694.89 met een circulatie van 18,503,493 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin koers steeg 42% sinds april, correlatie met aandelen significant’

De correlatie tussen Bitcoin (BTC) en aandelenindex S&P 500 is weer toegenomen de afgelopen maand, zo blijkt uit onderzoek van The Block. De asset kan terugkijken op een prima kwartaal twee met een rendement van ruim 40%.

In de maand mei lag de correlatie lager dan in de maanden maart en april en ging Bitcoin zijn eigen weg. De S&P 500 index geldt – samen met de Dow Jones Index – als de belangrijkste aandelenindex in de wereld.

Het is het aandelenmandje van de 500 belangrijkste bedrijven in de VS.

‘Bitcoin op Lightning in gevaar door slimme aanval’ volgens onderzoek

Volgens een onderzoek dat op 29 juni is gepubliceerd, is het mogelijk om Bitcoin (BTC) op het Lightning Network buit te maken. Wat is hier aan de hand?

Het onderzoek met de naam “Flood & Loot: A Systemic Attack On The Lightning Network” omschrijft deze veiligheidslek. Twee onderzoekers van de Hebrew University uit Israël onderzochten een systematische aanval op het Lightning Network.

Jona Harris en Aviv Zohar kwamen erachter dat het mogelijk is om BTC die vast zit in betaalkanalen te stelen door deze geforceerd de blockchain in te laten sturen.

‘Bitcoin prijs naar $400.000 zodra Amerika 20% van rekenkracht heeft’

Er komt een geopolitieke strijd om de hoeveelheid rekenkracht in het Bitcoin (BTC) netwerk. Het is één van de vergezichten in een interessante aflevering van de Keiser Report TV show op Russia Today.

Samen met zijn vrouw Stacey Herbert becommentarieert Keiser de huidige toestand in de wereld en de rol van fiat geld (en bitcoin) daarin. Het programma bestaat al sinds 2009.

Bijsluiter: Keiser (60) is een zéér uitgesproken bitcoiner en vrijheidsstrijder. En niet vies van wilde prijsvoorspellingen: ook in deze uitzending poneert hij de stelling: de prijs van Bitcoin gaat fors stijgen in de toekomst. Sterker nog: de prijs gaat naar minstens $400.000, ruim 40 keer hoger dan nu.

Neem dergelijke uitspraken altijd met een flinke korrel zout. Bitcoin is een zeer volatiele asset. Erin beleggen is niet zonder risico.

Maar met welke argumenten ondersteunt Keiser zijn utopische toekomstbeeld?

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!