bitcoin BTC kopen winkel

Bitcoin beurs Coinbase stelt nieuwe manager voor regio Europa aan

Bitcoin beurs Coinbase heeft Marcus Hughes aangesteld als nieuwe manager voor Europa. Dat maakt de firma uit Silicon Valley vandaag bekend.

Hughes, gevestigd in Londen, was eerder 2 jaar verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van de beurs.

Daarvoor was hij bijna 10 jaar in dienst bij Morgan Stanley, een van de grootste banken ter wereld. Voornamelijk op de legal en compliance afdeling voor de bank.

Hughes moet Coinbase laten groeien in Europa en de ‘producten en diensten leveren die consumenten willen’. Een van die producten is de Coinbase Card, een Visa debit kaart. Daarmee kun je aan de kassa afrekenen met je Coinbase balans. De kaart is ook verkrijgbaar in Nederland.

In 2018 is Coinbase het eerste bedrijf die een zogenaamde E-Money licentie heeft gekregen. Hoogstwaarschijnlijk zal Coinbase ook zich laten registreren bij de Nederlandsche Bank onder de Cryptowet. Ze bedienen namelijk Nederlandse klanten met hun producten.

Kritiek

Volgens criticasters zijn de commissies die Coinbase rekent te hoog. Onlangs oordeelde een Amerikaanse rechter dat klanten geen recht hebben op coins die voortkomen uit een hard fork. Niettemin blijft een deel van de markt (een groot deel van) haar Bitcoin bezit bij een beurs aanhouden.

De geschatte bedrijfswaarde van Coinbase ligt tussen de 8 en 10 miljard dollar. Het is geen publiek geheim dat de firma een beursgang in thuisland Amerika nastreeft. De beurs heeft circa 20 miljoen klanten, voornamelijk in de VS.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!