bitcoin btc prijs TA technische analyse

‘Bitcoin prijs stijgt de komende maanden tussen de $17.000 en $34.000’

De Bitcoin (BTC) prijs is sinds eind juli al flink gestegen, maar volgens de onderzoekers van de Kraken exchange is de rek er nog lang niet uit. In een nieuw marktrapport gaat de prijs tussen de ‘50% en 200%’ stijgen.

Tegen de huidige marktprijs gaat het om een verwachte prijs tussen $17.325 en $34.650.

Hou er rekening mee dat Bitcoin een zéér volatiele asset. De meter kan ook zomaar naar beneden uitslaan. Niemand kan de markt voorspellen. Prestaties uit het verleden zijn géén garantie voor de toekomst.

Bitcoin (BTC) prijs

Waar baseert Kraken haar uitspraken op? Ze hebben gekeken naar de volatiliteit van de Bitcoin koers per maand. Volatiliteit is de prijsschommeling (procentueel) tussen punt A en punt B in de tijd.

Daar rolt een bepaalde volatiliteitspercentage uit per dag, week, maand of jaar. De marktdata die is gebruikt is afkomstig van hun eigen exchange (Kraken Intelligence) en de marktonderzoekers Coin Metrics en Coinmarketcap.

Enkele opvallende uitkomsten:

  • Op 24 juli lag de volatiliteit op 23%, de laagste volatiliteit van de afgelopen 21 maanden
  • In de geschiedenis van Bitcoin is het 12 keer voorgekomen dat er een lage volatiliteit tussen de 15% en 30%. Dat leidde daarna steevast tot een koersrally van gemiddeld 140%.
  • Augustus geldt namelijk ook als een zeer volatiele maand, de derde meeste volatiele maand.
  • Dat de koers eind juli in zeer korte tijd snel steeg, is een signaal dat er een nieuwe stijging aankomt, aldus het rapport. Bitcoin prijs en volatiliteitspercentage per maand

Juli koersrun beslissend

Ze hechten dus behoorlijk wat historische waarde aan de koersstijging eind juli. Het was namelijk de meest opvallende stijging in de maand juli sinds 2011. Normaliter is juli namelijk geen maand dat de koers gekke dingen doet. Deze keer was het wel het geval.

Maar tussen 27 juli en 31 juli wist de koers met 14,5% te stijgen. Daarmee sloot de maand af met een stijging van 24%. Zet dat momentum door? Volgens de onderzoekers van Kraken wél.

De juli maand liet een beeld zien wat de onderzoekers betitelen als een ‘suppressed pocket’ van lage volatiliteit.

Tien van de 12 eerdere momenten van Bitcoin van suppressed pocket werden gevolgd door sterke stijgingen van 196% en meer. Volgens Kraken vond 44% van het handelsvolume in juli plaats in de laatste zeven dagen van die maand.

Correlatie met goud

Het rapport besteedt ook aandacht aan de sterkere correlatie tussen Bitcoin en goud. Zo was er op 31 juli sprake van een correlatie van 0.93. De hoogste correlatie van de afgelopen 12 maanden.

Terwijl op 2 juli dat verband helemaal weg was met een correlatie van -0.66. Dat strookt niet met het hardnekkige narratief dat Bitcoin en goud beiden stijgen als store of value in tijden van onzekerheid.

‘Kans op all-time high klein’

Marktonderzoeker Skew komt vandaag met een andere conclusie. Zij achten de kans niet heel groot dat er in 2020 een nieuw all-time high boven de $20.000 gaat plaatsvinden.

Ze achten de kans 8,95% dat dit zich voor eind december gaat voltrekken.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!