Bitcoin koers TA

Beleggen in Bitcoin (BTC) wordt makkelijker voor vermogende Amerikanen

De Securities and Exchange Commusion (SEC) opent de deur naar de gereguleerde Bitcoin markt voor een groep nieuwe investeerders.

De Amerikaanse toezichthouder van de effectenbeurzen kondigt namelijk een wijziging aan van de effectenwet. Ze gaan de definitie van “geaccrediteerde en institutionele belegger” oprekken.

De Amerikaanse overheidsinstantie wil de kennis en expertise van individuen erkennen, om op basis daarvan vrij deel te nemen aan de financiële markten. Kortom: er worden een aantal grenzen weggehaald.

Geaccrediteerde beleggers

Deze nieuwe definitie moet het mogelijk maken dat “gekwalificeerde en goed geïnformeerde” individuen ook het stempeltje ‘geaccrediteerd’ kunnen krijgen.

Tot nu toe moest er nog aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moest de investeerder een netto vermogen van $1 miljoen (exclusief huisvesting) hebben, óf een inkomen van gemiddeld $200.000 in de afgelopen twee jaar.

De wijziging van de definitie zorgt er dus voor dat er een grotere groep geaccrediteerde investeerders komt. En dat opent voor deze groep de deur naar gereguleerde Bitcoin markt.

Bitcoin kan daardoor makkelijker worden gebruikt als diversificatie van beleggingsportfolio van deze vermogende partijen.

En dat is een belangrijke stap. Om deze gereguleerde markt te kunnen betreden, moest je namelijk geaccrediteerd zijn, alvorens je bijvoorbeeld bij Bakkt of de Grayscale Trust kunt beginnen.

Blootstelling aan Bitcoin

Voorzitter van de SEC, Jay Clayton, zegt hier het volgende over:

“Voor de eerste keer is het voor individuen toegestaan om deel te nemen aan onze private kapitaalmarkten. En dan niet alleen op basis van hun inkomen of netto vermogen, maar ook op basis van financiële kennis en ervaring. Ik ben ook blij dat we de lijst van entiteiten hebben uitgebreid en bijgewerkt.”

Deze Jay Clayton zal overigens binnenkort aftreden als voorzitter van de SEC, omdat hij door president Donald Trump is aangedragen als nieuwe procureur voor het zuidelijke district van New York.

De wisseling van de macht werd in de Bitcoin community met een glimlach ontvangen, Clayton staat niet bepaald bekend staat als pro-Bitcoin. Collega ‘Crypto Mom’ Heister Peirce is dat wel. En zij is recent aangewezen voor een tweede termijn als commissaris. Zitten er Bitcoin-vriendelijke tijden aan te komen?

Oprekken van regels

De accreditatie zal worden verleend aan personen die financiële examens afleggen met betrekking tot Series 7, Series 82 en Series 65. De commissie staat nu ook toe dat entiteiten met buitenlandse roots in aanmerking komen voor deze regeling.

Met het nieuwe voorstel kunnen ook “naamloze vennootschappen met $5 miljoen aan activa” zich aanmelden als geaccrediteerde investeerder.

Met de nieuwe criteria zal de adoptie van Bitcoin onder gereguleerde bitcoinproducten kunnen toenemen. De nieuwe regeling zal in de komende 60 dagen (vanaf vandaag) van kracht gaan.

Er zijn nu meer mensen die het voorbeeld van bijvoorbeeld MicroStrategy kunnen volgen. Het bedrijf stopte eerder deze maan $250 miljoen in bitcoin om zichzelf te beschermen tegen inflatie.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!