CEO CoinMarketCap stapt kort na overname van $300 miljoen op

CoinMarketCap (CMC) verliest een aantal belangrijke werknemers. Waarnemend CEO Carylyne Chan, de chief strategy officer en twee collega’s gaan weg bij de grootste data site als het aankomt op prijzen vergelijken in de wereld van bitcoin.

CoinMarketCap is met miljoenen bezoekers per dag een begrip geworden in de bitcoin community, maar dan met name van altcoins. Er waren tijden dat de meest gekke projecten na een vermelding op CoinMarketCap plots in waarde stegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Overname

Binance nam eerder dit jaar CoinMarketCap over voor ‘ruim $300 miljoen’. Chan stapte toen in als directeur van het bedrijf, maar ze was sinds het begin van 2018 al actief binnen de website.

In gesprek met Cointelegraph geeft Chan aan dat ze hoopt dat CMC een prominente rol krijgt op het gebeid van educatie over cryptocurrency. Dat is een opmerkelijke uitspraak, want op CMC vind je een hele hoop coins van mindere kwaliteit. Het is niet zo dat zij prominent bezig zijn met het uitleggen van deze nieuwe wereld met digitale valuta.

Revolutie

Chan heeft hoop voor de toekomst, zij voorziet een revolutie waarin we door samen te werken uiteindelijk bitcoin (en andere projecten) bij de massa kunnen krijgen.

Chan: ”We weten allemaal al langer dat een betere gebruikservaring en simpele interfaces en producten nodig zijn om adoptie te versnellen.”

Rol bij CMC

Chan geeft aan dat ze persoonlijk zo’n kwart van het gehele team van CMC zelf heeft aangenomen en opgeleid. Veel van wat je op de website ziet is dus deels via haar tot stand gekomen. Zij was ook betrokken bij de stap naar meer transparantie vanuit CMC.

Ook was ze betrokken bij het controleren van de projecten voordat ze op CoinMarketCap kwamen te staan.

Chan: ”In verloop van tijd hoop ik dat we de misvattingen die mensen mogelijk nog hebben over de cryptospace kunnen wegnemen. Daar zal een tijd overheen gaan.”

Lees meer over:
Coinmarketcap

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...