bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Minen van Bitcoin weer ruim 3% moeilijker

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $12,967.04.  Dat is 0.09% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0077 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $240,221,223,696.00 met een circulatie van 18,525,525 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin minen is moeilijker dan ooit tevoren, difficulty stijgt met 3,6%

Het minen van Bitcoin is weer een beetje moeilijker geworden. De concurrentie op het netwerk is de afgelopen twee weken namelijk weer iets toegenomen. Nog nooit was het zo moeilijk om Bitcoin te minen.

Als gevolg van deze toegenomen rekenkracht is de moeilijkheidsgraad van het minen met 3,6% gestegen. Deze mining difficulty staat nu op 17,56 biljoen, oftewel 17.560 miljard, en dat is een record!

De moeilijkheidsgraad past zich iedere ~2 weken aan op basis van de voorgaande 2016 blocken.

Als je dit aantal aan blocken vermenigvuldigt met een gemiddelde van 10 minuten, komt dat neer op veertien dagen.

Deze blocktijd moet in Bitcoin gemiddeld genomen 10 minuten blijven. Zijn er meer miners en wordt de juiste nonce sneller ‘gegokt’ door het netwerk van miners?

Dan moet het minen moeilijker worden. Haken er miners af? Dan kalibreert de moeilijkheidsgraad naar een lager getal.

Nieuwe trend op komst? Opnieuw kiest een bedrijf voor Bitcoin als kasreserve

Er is weer een schaap over de dam. Christopher Gimmer, de mede-oprichter en CEO van de Canadese startup Snappa, maakte gisteren bekend dat zijn bedrijf Bitcoin gaat aanhouden als reserve asset. En daarmee is dit al het derde bedrijf in korte tijd dat aangeeft dit te gaan doen.

Snappa is een grafische ontwerptool die in de cloud staat. In zijn blogpost vertelt Gimmer meer over de keuze om Bitcoin aan te gaan houden.

Hij realiseerde zich dat de koopkracht van de Amerikaanse of Canadese dollars op de bankrekening “in feite afneemt na correctie voor inflatie” door de extreem lage rente die er momenteel is.  De druppel was toen hun bank de ‘hoge’ rente verlaagde naar 0,45%.

Ze realiseerden zich dat Bitcoin het antwoord op dit probleem is. En dus begonnen ze “Bitcoin te accumuleren sinds maart van dit jaar”. Momenteel is dit “een aanzienlijk percentage” van de totale kasreserves van het bedrijf te worden.

Bommenlegger in Oostenrijk eist betalingen van $20.000 in Bitcoin (BTC)

In Oostenrijk is een bommenlegger actief die e-mails heeft gestuurd naar een aantal bedrijven. Hij stelt hen daarin een ultimatum: betaal $20.000 in Bitcoin (BTC) of ik breng een bom tot ontploffing.

Saillant detail: de instructie hoe Bitcoin te kopen en te versturen staan ook in de e-mail, zo melden media in het land. De politie heeft op diverse plekken in Wenen en Tirol naar bommen gezocht, maar nog zonder resultaat tot dusver.

Ze vermoeden dat de e-mails niet in Oostenrijk zijn verstuurd, maar vanuit het buitenland. Volgens de politie is het leggen van een nepbom een veelgebruikte truc om losgeld te eisen.

Het is dan ook niet de eerste keer dat dit voorkomt. Ook Nederland is voor de Coronacrisis opgeschrikt door een of meerdere bommenleggers. Twee bombrieven explodeerden in Amsterdam en Kerkrade. Een derde brief in Maastricht kwam niet tot explosie.

Ook enkele organisaties zoals de Universiteit van Maastricht heeft onder druk Bitcoin overgemaakt na een hack.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!