Bitcoin (BTC) koers en Technische Analyse: Support en resistance

Waar vinden we de support / resistance?

Voor het vinden van de meest belangrijke resistance/support worden vaak trendlijnen gebruikt. Deze lijnen geven de trend weer. Een trend breken heeft heel wat kracht nodig. Zowel het omhoog als het omlaag breken.

Vaak vormt een trendlijn een hele sterke support en/of resistance. Wanneer je naar de onderstaande afbeelding kijkt, zie je een major bearish trendlijn aangegeven vanaf 20k met een gele lijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is van een periode in 2018, geen recente koers!

Bitcoin (BTC) koers en Technische Analyse: Support en resistance

Deze is weken lang in stand gehouden en elke grote push (groene candle) wordt de week erop ongedaan gemaakt door een flinke dump (rode candle). Na weken lang de trend te hebben gevolgd wordt hij ineens doorbroken.

Kijken naar candles

Een andere manier van het herkennen van support/resistance is het kijken naar hoe candles reageren op bepaalde plekken. Op onderstaande afbeelding zie je veel candles met lange wicks. Deze proberen steeds boven een bepaalde prijs uit te komen maar elke keer zakt de prijs er weer onder.

Het gaat hier in het voorbeeld om $7.500. Een sterke resistance. In de grafiek is te zien dat non stop geprobeerd wordt om deze te breken maar het niet lukt. Wanneer dit “te vaak” gebeurt is de kans groot dat de prijs een stukje gaat zakken, de resistance is te sterk.

Bitcoin (BTC) koers en Technische Analyse: Support en resistance

In dit geval gebeurt dat ook en zakt hij van $7.500 naar $7.200 maar blijft ook weer omhoog gaan en proberen.

Een sell order op $7.500 had dus best wat op kunnen leveren (het is aan te raden om dan een stop boven de hoogste wick te gebruiken)

Hoe gebruik je dit met traden?

Trade de breakout! Is iets wat je vast wel eens hebt gelezen of voorbij zien komen. Het is een vrij veilige manier van handelen. De breakout traden. Dit wil zeggen: zet een buy of sell order wanneer de prijs door een support of resistance heen gaat.

De kans is dan groot dat de prijs dan een flinke move maakt. Maar hierbij wel een kanttekening, er bestaan fakeouts en/of rejections zoals in het voorbeeld hierboven.

Het kan zijn dat de prijs af en toe door de resistance/support heen prikt en gelijk weer terug komt, zet dus geen order strak op deze levels maar er een stukje boven of onder om veiliger te zijn. En gebruik altijd een stop loss, mocht het toch mis gaan, beperk je je verlies.

Kom ook eens langs op YouTube: elke werkdag hebben we een verse analyse voor je klaarstaan.

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...