bitcoin BTC uk verenigd koninkrijk licentie

Bitcoin (BTC) beurs Gemini breidt uit naar Verenigd Koninkrijk

Gemini, de bitcoin beurs van de gebroeders Tyler en Cameron Winklevoss, breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk.

Bitcoin beurs Gemini

Ze hebben een Electronic Money License (EMI) ontvangen van Financial Conduct Authority, de toezichthouder op het eiland.

Nu kunnen ze het handelspaar Bitcoin-pond aanbieden in het land. Gemini maakt gebruik van de betaalprotocollen SWIFT, Chaps en Faster Payments. Met dat laatste protocol is instant overmaken mogelijk.

Blair Halliday is de chief compliance officer voor de beurs in Europa:

“Compliance is een onmisbare bouwstaan om digitale assets als een betrouwbare investering te zien. Het beschermen van iemands persoonsgegevens en bezit staat bij ons voorop”. 

Wat er niet bij gezegd wordt: beurzen en brokers zijn verplicht om verdachte transacties te melden en persoonsgegevens te delen als daar toe aanleiding is.

Gemini fungeert zelf ook als custodian, een partij die verzekerd de sleutels opslaat van de digitale assets zoals Bitcoin.

Gemini ziet Londen na New York als het belangrijkste financiële centrum ter wereld. De Brexit heeft daar in hun ogen niets aan veranderd. Ze gaan onder meer met de Bitcoin only exchange Coinfloor de concurrentie aan.

Nederland

Het is onduidelijk of Gemini ook een registratie-aanvraag bij de Nederlandsche Bank heeft ingediend. In totaal heeft de toezichthouder 49 aanvragen te verwerken voor eind 2020. Per 21 mei 2020 is de cryptowet van kracht in Nederland.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!