MicroStrategy koopt 16.796 extra Bitcoin (BTC) in, bullish signaal voor markt

Het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy heeft 16.796 Bitcoin (BTC) bijgekocht. Dat maakt CEO Michael Saylor vandaag bekend.

Eerder deze week gingen er al geruchten over uitbreiding van hun exposure. In een document gestuurd aan toezichthouder SEC uitte de firma deze wens al in het openbaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het totaal komt hiermee op 38.250 Bitcoin, omgerekend 42,5 dagen aan Bitcoin productie.

“Méér Bitcoin graag”

Op 11 augustus kocht de beursgenoteerde dienstverlener van clouddiensten een eerste batch van 21.454 BTC, met destijds een marktwaarde van 250 miljoen dollar. Ze steken nu een extra 175 miljoen dollar in de grootste cryptomunt.

Volgens CEO Michael Saylor biedt Bitcoin meer zekerheid dan de dollar op de lange termijn, die gebukt gaat onder inflatie.

Bovendien verwacht hij nog meer (toekomstig) rendement van bitcoin in vergelijking met aandelen of edelmetalen.

Bitcoin startte 2020 met een koers van $7.200 en dipte medio maart naar $3.850. Na de uitbraak uit de descending triangle schoot de prijs naar $12.500 in augustus.

Had je op 1 januari 1 euro in Bitcoin gestoken, dan kreeg je nu 1,50 euro uitgekeerd. Een rendement van 50% tegenover negatieve rente bij een bank (correctie na inflatie).

Dat hun eerste aankoop nog in de min staat, schijnt Saylor niet te deren.

Vermogensbeheerders als BlackRock en Vanguard hebben 28% van de aandelen in handen. Op deze manier hebben ze indirect exposure aan Bitcoin.

Bitcoin schrijver Robert Breedlove duidt de aankoop als een ‘briljante zet’:

Fase 5

De Nederlandse analist Plan B betitelde de eerste aankoop in augustus als een ‘verkapt Bitcoin fonds’.

Het is volgens hem een logische fase in de ontwikkeling van Bitcoin: grotere actoren dan retail beleggers die in één klap een grote bulk Bitcoin verwerven.

Denk aan staten. Onlangs maakte het Noorse bedrijf Equanor bekend Bitcoin te willen minen met overbodig gas. De Noorse staat heeft twee derde van de bedrijfsaandelen in bezit.

Ook landen als Kazachstan en Iran breiden hun machinecomplex fors uit. Een deel van de mining opbrengsten vloeit naar de staatskas, hoewel onduidelijk of ze Bitcoin aanhouden als reserve.

Een vermogensbeheerder als Fidelity is een Bitcoin fonds gestart om namens welgestelden exposure te bieden aan deze zich verder ontbolsterende assetklasse.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...