Bitcoin in straatbeeld Hong Kong door actie community en non-profit

Er gaan al een aantal dagen op Twitter foto’s rond van een tram in Hong Kong die vol met Bitcoin stickers zit. Inmiddels is er meer bekend over deze prachtige actie.

Bitcoin trams

De hele maand september zullen er in Hong Kong drie dubbeldekker trams rondrijden die zijn getuned met Bitcoin bestickering. Het gaat om de trams #33, #110 en #138. Maar het houdt niet op bij deze drie vervoersmiddelen.

Door de hele autonome regio staat ook nog eens 20 reclameborden met een bijpassend ontwerp. Enkele dagen geleden gingen er al foto’s rond van zo’n bord voor de HSBC, de Hongkong and Shanghai Banking Corporation.

Wie zit er achter deze actie? De campagne is opgezet door de lokale Bitcoin community. Vanuit de non-profit organisatie Bitcoin Association of Hong Kong is deze actie gecoördineerd, terwijl de financiering is geregeld door donaties vanuit de community.

Bitcoin Association of Hong Kong

In een blogpost geven ze meer uitleg over deze actie.

De campagne heeft als doel om het nut, maar ook het risico van Bitcoin aan de man te brengen. Vooral in de context van aanhoudende financiële en economische veranderingen.

De billboards bevatten citaten van de schrijvers Stewart Brand en T.A.M. Craven, maar ook bekende termen die in de community gebruikt worden, zoals Be Your Own Bank.

Onder de posters staat ook een duidelijke disclaimer die de risico’s van Bitcoin aankaart.

“We hopen dat de campagne ons de gelegenheid zal geven om te kunnen praten over hoe Bitcoin past in een snel digitaliserende wereldeconomie, de kansen en gevaren van deze drastische technologische vooruitgang en de implicaties van digitale en controleerbare schaarste.”

Bitcoin Association of Hong Kong

De actie startte op 11 september en zal tot 8 oktober dit jaar blijven lopen. Het gaat om:

  • Drie Bitcoin trams op verschillende lijnen van 11 september tot 8 oktober;
  • Billboards buiten Chater Garden van 11 tot 24 september;
  • Andere billboards op Hong Kong Island van 11 september t/m 1 oktober.

Deze Bitcoin advertentiecampagne is niet de eerste in de autonome regio. Minder dan een maand geleden publiceerde de Hongkongse krant Apple Daily een paginagrote advertentie voor BTC. Het ging hier om een anoniem persoon die de voorpagina van de krant had opgekocht.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!