Bitcoin (BTC) koers duikt naar $10.653, 92.000 BTC stroomt naar beurzen

De Bitcoin (BTC) koers is donderdagmiddag plots onder de $11.000 gezakt met een wick naar $10.653 op de Bitstamp grafiek.

Op moment van schrijven schommelt de koers bij $10.800, waar deze lijkt te consolideren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers daalt opnieuw

Woensdag daalde de grootste cryptomunt met ruim 4% en die dalende trend zet zich vandaag voort. Meer verkopers dan kopers melden zich op de diverse beurzen.

Eerder deze week schoot de prijs even door de $12.000. Dat niveau is blijkbaar voor een aantal marktpartijen een teken om te verkopen.

Beurzen zagen woensdag een influx van 92.000 Bitcoin, zo blijkt uit data van Chainalysis. Dit bedrijf weet precies welke adressen (en wallets) toebehoren aan exchanges.

Dat ineens veel bitcoin naar beurzen gaat, kan van alles betekenen, maar doorgaans is het wel een verkoopsignaal in de markt.

Philip Gradwell, chef econoom bij Chainalysis, waarschuwde vanochtend dat het effect van deze influx naar exchanges nog niet voorbij is. Zijn vrees lijkt nu bewaarheid te worden.

Bitcoin (BTC) koers duikt naar $10.653, 92.000 BTC stroomt naar beurzen

Mining pools in actie

Eerder vandaag zagen we dat een drietal grotere mining pools een substantieel aantal Bitcoin naar een beurs hebben gestuurd.

Het gaat Poolin, Slush en HaoBTC, die gezamenlijk 1.630 Bitcoin uitstuurden naar een beurs. Het is opgemerkt door Crypto Quant, eveneens een bedrijf die weet welke bitcoin adressen in gebruik zijn van welke entiteit.

Bitcoin (BTC) koers duikt naar $10.653, 92.000 BTC stroomt naar beurzen

Volgens Ki Young Ju, CEO bij CryptoQuant suggereert dat er een prijzenoorlog gaande is tussen miners.

Bestaande, grotere miners zouden al winst hebben gemaakt en sturen nu Bitcoin naar beurzen om deze te verzilveren. Doordat de spotprijs daalt, kunnen juiste kleinere miners in de problemen komen, zo is de gedachte.

Dagelijks worden er 900 Bitcoin gemined door diverse bedrijven. Een groot deel belandt daarvan op de spotmarkt of op de over-the-counter markt.

Een OTC-deal vindt, net zoals op een traditionele markt, buiten de spotmarkt plaats. Die deals hebben geen direct effect op de spotprijs.

Bitcoin heeft een totale marktwaarde van iets meer dan 200 miljard dollar. Door de toegenomen mogelijkheden in leverage en andere beleggingsproducten én een beperkt aantal machtige spelers, wil de prijs nogal schommelen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...