bitcoin btc update koers analyse

‘Bitcoin whales kochten veel BTC rond $10.570 en $11.288’

Bitcoin whales kochten veel bitcoin rond de prijs van $10.570 en $11.288. Dat blijkt uit data van Whalemap.

Whalemap analyseert de bitcoin blockchain en richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op bitcoin whales. Dat zijn mensen of partijen met een aanzienlijke hoeveelheid BTC.

Aankoopprijs

De analisten bestempelen $10.570 en $11.288 als zogenaamde whale clusters (ofwel: groepen whales). Deze groepen vormen zich door grote hoeveelheden bitcoin die op een zeker moment worden gekocht en vervolgens niet meer bewegen.

Voor deze statistieken wordt gekeken naar Unspend Transaction Outputs (UTXO’s). Op de eerder genoemde prijzen hebben veel partijen een bitcoin transactie gedaan en de bitcoin daarna stil laten staan.

Bubbel

In onderstaande grafiek staan de clusters duidelijk aangegeven. Whalemap legt hun cijfers uit: ”Bubbels laten de plekken zien waar niet uitgegeven bitcoin worden verzameld.”

Volgens sommige analisten zijn deze prijspunten van belang omdat veel stilstaande BTC op een bepaald prijspunt zijn gekocht. In dit geval gaat het dus om $10.570 en $11.288.

Wanneer bitcoin de aankoopprijs van deze bitcoin weer aantikt dan is dat dus het moment waarop deze whales uit kunnen stappen als ze de markt niet vertrouwen.

Whale clusters volgens Whalemap

 

On-chain data

Bovenstaande data kijkt vooral naar de dollarprijs van bitcoin en verbindt daar bepaalde conclusies aan. Er is ook on-chain data dat meer vertelt over de staat van het netwerk.

Volgens de analisten van Glassnode sturen bitcoin miners meer BTC naar beurzen.

”Momenteel gaat bijna 10% van de betaalde transactiekosten aan miners naar centrale beurzen. Dat is een verdubbeling sinds de start van dit jaar en is niet zo hoog geweest sinds het eind van 2017.”

Glassnode
Bitcoin transactiekosten door beurzen

De bitcoin hashrate bereikt nieuwe recordhoogtes dit jaar. De gemiddelde hashrate behaalt ook een nieuw record. Dat betekent dat er meer computerkracht dan ooit bezig is met het minen van bitcoin.

Waar miners actiever bitcoin naar een beurs sturen, is er aan interesse zeker geen gebrek.

Bitcoin prijs in euro’s:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!