Bitcoin BTC koers update analyse cryptotwitter

Dipt Bitcoin (BTC) koers onder $10.000 door correlatie met aandelen?

De Bitcoin (BTC) koers is maandag ruim 700 dollar gedaald met als tijdelijk dieptepunt $10.321. Op moment van schrijven hangt de koers bij $10.500.

Goud leverde maandag 2% in, terwijl zilver zelfs 7,6% daalde.

Bitcoin en aandelen

In diverse commentatoren vreest men voor een verdere daling van de prijs. Dat komt door een relatief hoge correlatie tussen Bitcoin, edelmetalen en aandelen.

Op deze dinsdagmiddag een tweeledig beeld, want de aandelenindices in Europa kleuren voorzichtig groen. De AEX index laat een plusje zien van 1,3% met 534 punten.

Een ander beeld in Amerika. Daar sloten alle belangrijke indices de maandag af in het rood. Futures gebaseerd op de S&P500 laten wel al een minnetje zien. Een indicatie dat de beurzen om 15.30 uur Nederlandse tijd niet glorieus gaan openen, zo is de verwachting.

In het land neemt de onzekerheid over een tweede golf van COVID-19 toe, evenals de uitkomst van de presidentsstrijd tussen Donald Trump en Joe Biden.

Zodra goud daalt, dan is de kans aanwezig dat Bitcoin ook daalt, getuige deze gestegen correlatie boven 0.5, geplot door Coin Metrics. Een correlatiegetal ligt tussen de 0 en de 1. Hoe hoger, hoe meer de assets elkaars koersbeweging volgen.

Herfst

Daar komt bij dat september historisch gezien een mindere maand is voor zowel aandelen als Bitcoin. Bovendien is de maand oktober vóór de verkiezingen, die elke vier jaar traditiegetrouw in november plaatsvinden, ook geen goede maand.

Coindesk citeert de analist Lark Davis die de komende zes weken wel de nodige schommelingen verwacht.

Coindesk sprak ook met Patrick Heusser, een senior trader bij Crypto Broker AG uit Zurich. Hij zegt:

“Bitcoin is onder de horizontale support van $10.500 geschoten en kan gaan dalen naar $10.000”. 

Zodra handelaren méér dollars willen als vluchthaven, dan kan dat ten koste gaan van aandelen, maar ook van goud en Bitcoin.

De onderzoekers van Kraken wezen er eerder ook al op dat september geen gunstige maand is.

Bitcoin ETF

Kortom, de voortekenen zijn op de korte termijn niet heel positief. Dat een fonds uit Brazilië vandaag een eerste Bitcoin exchange traded fund aankondigt, maakt weinig indruk op de markten.

Tegelijkertijd zien we dat beurzen steeds minder Bitcoin vasthouden. Dat kan erop duiden dat beleggers aan het sparen zijn. Een accumulatiefase is een kenmerk van een bullmarkt waar Bitcoin nog steeds inzit.

Cantering Clark kenmerkt deze fase als een ‘bear trap’, een manier om speculanten die een short positie een rad voor ogen te draaien.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!