‘Bitcoin is beste asset ooit’, zegt deze voormalige Goldman Sachs manager

De Bitcoin koers daalde vandaag plots onder de $11.200, maar op de lange termijn heerst er veelal optimisme. Raoul Pal, een voormalige manager bij Goldman Sachs, prijst Bitcoin aan ‘als de beste safe haven asset’ ooit.

Raoul Pal over Bitcoin

Fundamenteel is Bitcoin namelijk de sterkste asset ooit, zo gelooft Pal, met 240.000 volgers op Twitter best een invloedrijke stem op de socials en daarbuiten.

Hij is bekend als oprichter van Real Vision, een videokanaal gericht op hedgefonds managers. Daarmee weet hij ‘tienduizenden’ abonnees te bereiken.

De Brit geldt als en uitgesproken fan van van Bitcoin. Tijdens de aandelencrash in maart dit jaar zei hij:

“Het is niet uit te drukken hoeveel ik geloof in de kracht van Bitcoin”.

Daarbij benadrukt hij te allen tijde: de rek is er bij Bitcoin nog lang niet uit. Toegegeven, de totale marktwaarde is slechts 1,7% van de totale marktwaarde aan goud.

Hard geld, harde asset

Op Twitter deelt Pal deze week een paar pagina’s van een 150-pagina tellende nieuwsbrief die hij heeft geschreven. Het is een artikel speciaal voor betalende abonnees.

In zijn stuk gaat hij dieper in op cryptocurrency’s en zijn strategie als belegger.

“Ik denk dat cryptocurrency’s op dit moment de beste handel bieden. Ik neem zelf een ‘long’ positie aan”.

Wat maakt Bitcoin dan zo speciaal en waarom heeft hij er lange termijn vertrouwen in? In zijn ogen is Bitcoin de meest hard vorm van geld die we ooit gekend hebben. Ook biedt het beleggers een store of value nu cash minder waarde krijgt. Dat maakt het priceless.

Een van de sterke kenmerken is dat de voorraad beperkt is tot 21 miljoen stuks. Dat aantal zit opgeslagen in het protocol. Momenteel zijn er 18,5 miljoen BTC gedolven en in 2140 is de laatste Bitcoin gemined.

Bovendien is het netwerk sterk: meer dan 10.000 nodes zorgen voor transparantie en verifieerbaarheid van de transacties en adressen. De rekenkracht van het netwerk neemt alleen maar toe.

“Een asset met een voorspelbare voorraad dat is gebouwd op het meest veilige netwerk dat er bestaat. Bitcoin is op te delen in heel kleine stukjes, is goedkoop om op te slaan en te versturen en is altijd liquide en inwisselbaar. Ik ken geen andere vorm van geld of asset met deze eigenschappen”.

Oppotmiddel

Het debat of Bitcoin of goud nu een beter oppotmiddel is, is volgens Pal een non-discussie. Bitcoin wint het op elk vlak van goud, volgens hem.

‘De waarheid is dat Bitcoin op elk kenmerk verslaat. Het bestaat alleen nog geen 10.000 jaar. (…) Goud is de traditionele weg, maar het is lastig te gebruiken en te vervoeren in deze digitale tijd. Het voldoet niet aan de behoefte’.

Inmiddels is ook de correlatie tussen Bitcoin en Goud afgenomen, getuige deze grafiek van marktonderzoeker Skew.

‘In mijn ogen is Bitcoin de beste reservemunt en onderpand wat er ooit heeft bestaan’.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!