bitcoin btc update core

Coinbase biedt meer opties voor Bitcoin (BTC) met open source project Rosetta

Rosetta is een open-source project van Coinbase en nu komen ze met een implementatie voor Bitcoin Core. Hierdoor is voor ontwikkelaars gemakkelijker om diensten te bouwen die gebruik maken van het Bitcoin netwerk.

Bitcoin Core en Rosetta

In juni dit jaar introduceerde de beurs uit San Francisco een blockchain toolkit met de naam Rosetta. Het open-source project is bedoeld om samenwerking tussen andere blockchains mogelijk te maken.

Dat het simpeler is om bijvoorbeeld block explorers, wallets en decentrale applicaties te koppelen aan een bepaalde blockchain. Voor een beurs is dat van belang omdat ze met meerdere ledgers te maken hebben.

Met de implementatie rosetta-bitcoin hebben ze namelijk meer functionaliteiten toegevoegd aan de Bitcoin Core client.

De doelgroep van deze oplossing zijn ontwikkelaars, die niet alleen Bitcoin code schrijven. Maar bijvoorbeeld een developer in dienst van een multicoin wallet die een connectie wil maken met de Bitcoin blockchain.

Qua features moet je dan denken aan het opvragen van balansen of het doen van transacties zonder dat offline de transactie hoeft te worden.

Patrick O’Grady, tech lead bij Rosetta, licht aan Decrypt toe:

“Om je business op Bitcoin te draaien was het altijd nodig om een indexer en een custom wallet te ontwikkelen. Met rosetta-bitcoin is dit gemakkelijker geworden”.

Lightning Network

Volgens O’Grady zit ook ondersteuning van het Lightning Network (LN) nog in de pijplijn. Dat netwerk is een extra secundaire laag op het Bitcoin netwerk.

LN is momenteel de meest bekende schaalbaarheidsoplossing van Bitcoin. Het maakt (bijna) directe betalingen mogelijk en het is mogelijk duizenden transacties per seconde te verwerken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!