bitcoin BTC koers technische analyse TA prijs

Gerealiseerde marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC) staat op $115 miljard

De gerealiseerde marktkapitalisatie van bitcoin is meer dan 50% hoger dan tijdens de recordprijs van $20.000 in 2017. Het staat zo’n $43 miljard hoger dan tijdens de all time high.

Marktkapitalisatie

Gerealiseerde marktkapitalisatie is een manier om de waarde van de bitcoin markt te berekenen. Bij deze statistieken kijk je niet naar de meest recent verkochte BTC, maar naar het moment van aanschaf.

De gerealiseerde marktkapitalisatie is simpelweg de prijs optellen van alle bitcoin van toen ze voor het laatst verstuurd werden. Hiervoor wordt gekeken naar de bitcoin prijs op het moment van de transactie.

Normaal gesproken wordt er bij de marktkapitalisatie gekeken naar de laatste verkoopprijs van bitcoin. In die statistiek worden alle bitcoin even duur ingeschaald.

Beurzen

Het is een leuke statistiek, maar waar de doorsnee marktkapitalisatie vooral kijkt naar de spotprijs op verschillende beurzen valt die handel weg bij deze cijfers.

Gerealiseerde marktkapitalisatie probeert de dollarprijzen van de aangekochte bitcoin on-chain te bevestigen. Het is dan een kwestie van optellen van alle transacties en hun waarde op die dag.

$115 miljard

De gerealiseerde marktkapitalisatie van BTC zit momenteel rond de $115 miljard. Volgens websites als CoinMarketCap staat de kapitalisatie van bitcoin op bijna $200 miljard.

De spotprijs ligt nog een stuk hoger, maar de twee statistieken liggen relatief dicht bij elkaar.

Kortom: de bitcoin op het netwerk waren bij elkaar opgeteld duurder dan ooit.

 

 

Data via Glassnode

72% van de adressen in de plus

Volgens data van IntoTheBlock staat meer dan 72% van de bitcoin adressen in de plus. De grootste investeringen werden op opmerkelijke prijzen gedaan: $1.040 tot $5.285 en $8.450 en $9.560.

Wallets met winst volgens IntoTheBlock 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!