Goedemorgen Bitcoin: EU stelt regels op voor 2022

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

$1 miljard aan Bitcoin opties verlopen deze vrijdag, wat zijn de gevolgen?

De Nederlandse cryptofondsen Icoinic en Cyber Capital maken vandaag hun fusie bekend, zo meldt de Telegraaf. De deal past bij de consolidatieslag die op de Bitcoin markt plaatsvindt, nationaal en internationaal.

Beide partijen gaan verder onder de nieuwe naam Icoinic Capital Group. Het is onduidelijk wie de leiding in handen krijgt of hoe de aandelen verdeeld zijn.

Aan deze Europese regels moeten cryptovaluta voldoen per 2022

De Europese Commissie heeft een wetsvoorstel gepresenteerd om cryptovaluta zoals Bitcoin te reguleren. Spoiler: cryptocurrency’s vallen als financieel instrument in dezelfde categorie als effecten, derivaten of edelmetalen.

Europa wil met de nieuwe regels onder meer de ‘financiële stabiliteit in de eurozone veilig stellen en innovatie stimuleren’.

Russisch ministerie wil burgers verplichten informatie over Bitcoin wallets te geven

Het Russische ministerie van Financiën komt met een nieuw ingrijpend plan op de proppen: Russen moeten hun exacte bitcoin wallets/adressen opgeven bij de staat. Als de wetswijziging er door komt hangt overtreders een celstraf van 3 jaar boven het hoofd.

Naast je bitcoin adres gaat het ook om je gehele transactiegeschiedenis.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)