Goedemorgen Bitcoin: DNB legt regels voor bedrijven nog eens uit

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Deze Bitcoin whale haalde 7.000 Bitcoin op één dag van Binance

Een Bitcoin whale heeft op één dag twee opmerkelijke transacties op de Binance beurs gedaan.

Het betreft twee identieke transacties van 3.500 Bitcoin (BTC), op moment van schrijven 36 miljoen dollar waard.

Door de bank genomen is een whale iemand die minstens 10.000 Bitcoin tot zijn bezit mag rekenen. En daarmee op de markt speculeert.

Rusland zet website van Bitcoin beurs Binance op zwarte lijst

Rusland zet de aanval in op Binance. De beurs is op de zwarte lijst van de telecom toezichthouder gezet. Op deze lijst van staan platformen die ‘verboden informatie verspreiden’. Binance bevestigt dit nieuws in hun Russische Telegram kanaal.

In de aankondiging laat Binance de reden weten: volgens hen komt het simpelweg omdat ze in de wereld van bitcoin actief zijn. Gleb Kostarev, onderdeel van Binance, geeft tegenover Cointelegraph aan dat ze het nieuws direct hebben gedeeld nadat ze het zelf te horen kregen.

DNB wil dat Nederlandse Bitcoin bedrijven identiteit koppelen aan adressen

De Nederlandsche Bank (DNB) is de toezichthouder van de Nederlandse bitcoinmarkt. De DNB heeft een eis om als Bitcoin bedrijf te mogen opereren extra aan de orde gesteld.

De toezichthouder wil precies weten wie de Bitcoin of cryptovaluta koopt bij een beurs of broker. Het betreft een eis over screening van tegenpartijen op grond van de Sanctiewet uit 1977. Voor 17 oktober moet elke aanvrager hierover duidelijkheid geven.

De overheid wil dat ieder bedrijf dat euro omwisselt in cryptocurrency’s en vice versa voldoet aan geldende anti-witwasregels.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...