Goedemorgen Bitcoin: Malware maakt 2FA op Android minder veilig

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Android gebruikers opgelet, malware maakt diefstal 2FA codes mogelijk

Android gebruikers opgelet, er is nieuwe malware in omloop die diefstal van 2FA codes mogelijk maakt. De nieuwe “Cerberus” Android banking trojan maakt het mogelijk om door de Google Authenticator gegenereerde codes te stelen.

Heb jij je coins op een exchange met de 2FA authenticator van Google beveiligd? Let dan goed op als je een Android-apparaat gebruikt.

Blockstream komt met nieuwe Bitcoin wallet

Het Amerikaanse Bitcoin-bedrijf Blockstream komt met een nieuwe bitcoin wallet. De wallet krijgt de naam Aqua en is gebouwd voor beginners en gebruikers die een simpele Bitcoin-ervaring zoeken.

Geen zin in multisig en andere poespas? Dan is de Aqua wallet perfect voor jou. Met de nieuwe mobile-only wallet van Blockstream kun jij eenvoudig je bitcoin en ook Liquid assets managen.

Liquid is een sidechain oplossing van Blockstream die de schaalbaarheid van Bitcoin ten goede moet komen.

Bitcoin koers onbewogen na aflopen $1 miljard aan opties en KuCoin-hack

De Bitcoin koers is dit weekend stabiel ondanks tumult op de markt. Allereerst liepen er vrijdag 1 miljard dollar aan opties af. Daarnaast verloor de KuCoin beurs $150 miljoen door een hack.

Maar een schok op de markt bleef uit. Een sprong naar $11.000 ligt zelfs eerder voor de hand dan een dip onder de $10.000.

Bitcoin is de afgelopen weken niet onder de $10.000 geraakt, ondanks de future gap bij $9.600. Afgelopen week stond de koers met $10.138 op haar laagste punt. Terwijl afgelopen 24 uur de koers netjes boven de $10.600 bleef op de Bitstamp grafiek.

Terwijl analisten anticipeerden op meer koersschommelingen vanwege het aflopen van de opties én de (onverwachte) KuCoin hack.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...