Amerikaanse vrouw zocht huurmoordenaar voor $5.000 aan Bitcoin (BTC)

Wat doe je met een vervelende ex? Een vrouw in het Amerikaanse Nevada nam het heft in eigen hand en is aangeklaagd voor een opmerkelijk vergrijp: zij probeerde een huurmodenaar in te schakelen voor $5.000 in bitcoin om haar ex te vermoorden. Dat meldt het Amerikaanse KTVU.

Moord op maat

Kristy Lynn Felkins zocht in 2016 naar manieren om haar ex-man om te leggen. Ze kwam terecht op een website die ‘mureder-for-hire services’ aanbood. De website gaf zelfs de woonplaats van haar ex aan.

Felkins wilde hem laten vermoorden tijdens een reis naar een andere staat.

De autoriteiten melden nu dat de website niet echt was, het zou gaan om een oplichtingssite die slechts het geld van de klanten ontving en daarna niets meer van zich lieten horen. Het platform is overigens niet meer actief.

Onderzoek

Onderzoekers kregen lucht van de oude plannen van de vrouw in september van 2019. Wat daarop volgde was het uitpluizen van een hoop telefoongegevens, emails en andere documenten.

De conclusie van de agenten was simpel: er is een zaak te maken tegen Felkins. Het is, zoals je wel begrijpt, ook in Nevada verboden om een huurmoordenaar in te schakelen. Ook als het gaat om een ex.

Betaling

Felkins maakte in 12 bitcoin over in 2016 om haar ex van het leven te beroven. Dat was in maart van dat jaar zo’n $5.000 waard. Tegenwoordig is het een klein fortuin van bijna $130.000 waard.

Felkins was zich bewust van de gevaren van online communicatie, want ze vroeg netjes hoe ze de website kon vertrouwen: ”Hoe weet ik dat je geen FBI bent?”

Er zat een duidelijke opdracht bij de bestelling: laat het lijken op een ongeluk. Na onderhandelingen en de betaling in bitcoin werd een belofte gedaan: het zou voor elkaar komen.

Uiteindelijk vroegen de oplichters om $4.000 extra om een sniper in te huren. De vrouw gaf aan geen geld meer te hebben: ze zat al op haar limiet voor leningen. Ze deed het verzoek om hem gewoon in zijn auto dood te schieten.

Bitcoin als tool

Bitcoin is in dit verhaal vooral een tool om simpelweg betalingen te kunnen doen. Bitcoin beschermt criminelen (en burgers) niet tegen politie. Door de eigenschappen van het protocol en het netwerk is het echter wel uitermate geschikt om betalingen zonder toestemming te kunnen doen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!