MMO ontwikkelaar Pixelmatic host Bitcoin conferentie in VR wereld
MMO ontwikkelaar Pixelmatic host Bitcoin conferentie in VR wereld

Game ontwikkelaar Pixelmatic host Bitcoin conferentie in VR wereld

MMO ontwikkelaar Pixelmatic host deze week de eerste Bitcoin Conferentie in een VR wereld. De lucht wordt langzaam grauwer buiten, de zogenaamde ‘r’ zit weer in de maand en het reproductiegetal van het coronavirus ligt weer boven de 1.

Het merendeel van de Bitcoin conferenties heeft dit jaar niet plaatsgevonden vanwege het virus, maar als het aan Pixelmatic en The Magical Crypto Friends ligt komt daar verandering in.

De twee partijen hebben de handen ineengeslagen om een virtuele wereld te bouwen speciaal voor Bitcoin conferenties. Veel organisatoren van Bitcoin events hebben het geprobeerd met software voor videoconferenties als Zoom, maar echt populair is het niet.

Host Pixelmatic bouwde speciaal voor Bitcoin conferentie een VR wereld

De virtuele wereld waarin de conferentie zich afspeelt is door Pixelmatic gebouwd op basis van Mozilla Hubs, een open-source chatroom. Je kunt voor $15 een ticket kopen op de website van The Magical Crypto Friends.

“We wilden iets anders doen dan de standaard Zoom-gesprekken die je tegenwoordig ziet bij veel conferenties” aldus WhalePanda, één van de organisatoren. Om dat te bewerkstelligen is er speciaal voor het event een hele cartoon-wereld ontworpen.

Volgens Pixelmatic kunnen bezoekers een bijzondere ervaring verwachten met verschillende virtuele podia, ruimtes om te chatten met andere bezoekers en honderden avatars om uit te kiezen.

Het programma van de conferentie

Onder de sprekers op het event bevinden zich onder andere Michael Saylor, de binnen Bitcoin inmiddels wereldberoemde CEO van MicroStrategy. Adam Back van Blockstream komt een praatje houden en ook Max Keiser komt langs om een verhaal te doen over Bitcoin.

De lijst met namen van sprekers is enorm en zeker de moeite waard om even door te spitten. Het event is vandaag om 16:00u begonnen en duurt in totaal twee dagen.

Belangrijk om te weten is dat je voor de conferentie geen VR-headset nodig hebt. Al raadt MMO ontwikkelaar Pixelmatic, host van eerste Bitcoin conferentie in VR wereld het wel aan.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!