bitcoin BTC update koers

Bijna 90% van alle Bitcoin (BTC) adressen staat in het groen

Ben jij al een poosje Bitcoin (BTC) aan het ‘hodlen’? Dan is de kans heel groot dat jij winst hebt gemaakt, blijkt uit gegevens van een analysebedrijf. Daarnaast is het aantal adressen met daarop een saldo dit jaar enorm toegenomen.

Bitcoin in het groen

Uit data van Intotheblock blijkt dat namelijk dat aanzienlijk deel van alle adressen met daarop een beetje Bitcoin winstgevend is. Het zou gaan om bijna 90% van alle adressen.

Dit hoge getal heeft natuurlijk te alles maken met de prijsontwikkeling van de cryptocurrency. De koers staat momenteel alweer 77 dagen op rij boven de $10.000. Zo lang gebeurde nog nooit eerder!

Intotheblock is een blockchain analysebedrijf die alle 31,94 miljoen adressen van Bitcoin heeft geanalyseerd. Je kunt met een node precies zien wanneer de Bitcoin op deze adressen is gezet. Door dit te vergelijken met de huidige marktprijs, kun je heel eenvoudig zien of het adres op winst of op verlies staat.

89,28% op winst

Van de in totaal 31,94 miljoen Bitcoin adressen staat volgens Intotheblock momenteel ongeveer 89,28 procent op winst. Als je even terug kijkt in de tijd, is dat dit jaar ook wel anders geweest. Tijdens de wereldwijde crash van de aandelenmarkt, goud en ook Bitcoin in maart, stond slechts 45% van alle adressen op winst.

Je moet ook wel veel pech hebben gehad om met het hodlen van BTC verliest te hebben gemaakt. Bitcoin is momenteel 3709 dagen oud en is op 3612 dagen goedkoper geweest dan $11.450. In 97,4% van de tijd stond de prijs van Bitcoin lager dan vandaag. LookIntoBitcoin heeft dit in een mooi grafiekje gevangen.

Nieuwe en actieve adressen

Daarnaast noemen ze ook dat maar liefst 11,9% van de adressen dit jaar is gegenereerd. We hebben dus een goed jaar achter de rug.

Het aantal adressen dat iedere dag gebruikt wordt, nadert ook een het oude record. In december 2017 waren dit er iets meer 1 miljoen per dag. Momenteel gaat het om zo’n 800 duizend adressen die iedere dag worden gebruikt.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!