Verbluffende cijfers Grayscale: Bitcoin Trust groeit $719 miljoen in Q3

Vermogensbeheerder Grayscale Investments maakte vandaag de cijfers van het derde kwartaal bekend. Het blijkt dat het bedrijf een aantal goede maanden achter de rug heeft. Er is maar liefst $1,05 miljard opgehaald voor de verschillende producten die ze leveren, waaronder hun Bitcoin Trust. Het is de grootste instroom van kapitaal in een kwartaal ooit.

Bitcoin Trust

Het idee achter Grayscale is heel simpel: wil je als institutioneel belegger graag cryptovaluta kopen, maar risico’s met private keys voorkomen en ook de regeldruk vermijden? Dan kun je terecht bij een van de fondsen van Grayscale.

Het totaal van al deze diensten van Grayscale bedraagt nu $2,4 miljard. Dat is meer dan het dubbele van de cumulatieve instroom van $1,2 miljard uit de periode 2013-2019. Volgens het kwartaalrapport zijn de institutionele beleggers goed voor 81% van de investeringen in het derde kwartaal van 2020.

Groene cijfers

Volgens het persbericht groeide de omvang van de producten van het bedrijf met $1,05 miljard. Dit was net weer wat meer dan de $905,8 miljoen wat er in het tweede kwartaal bij kwam.

Ze verklaren ook dat 57% van het totaal afkomstig is van buitenlandse (of: offshore) investeerders. Het grootste gedeelte van de institutionele klanten zijn hedgefondsen.

  • Totale investering in producten van Grayscale: $1,05 miljard in Q3.
  • Gemiddelde wekelijkse investering: $80,5 miljoen
    • Waarvan $55,3 miljoen voor het Grayscale Bitcoin Trust
    • Waarvan $15,6 miljoen voor het Grayscale Ethereum Trust

Naast Bitcoin en Ethereum Trusts bieden ze ook hun diensten aan voor investeerders die geïnteresseerd zijn in Litecoin, Ethereum Classic of Ripple.

Als we alleen naar het Bitcoin gedeelte van Grayscale kijken, zien we dus dat er in het afgelopen kwartaal een instroom was van totaal $719 miljoen. De grootte van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is nu $4,7 miljard.

Het totaal aan vermogen dat ze in beheer hebben is volgens de laatste update $6,3 miljard. Dit getal heet ook wel het assets under management (AUM).

Bitcoin is overduidelijk het belangrijkste onderdeel van de diensten van Grayscale. Ze benoemen in deze update echter wel expliciet dat de alternatieve cryptocurrency’s het goed deden. De producten exclusief Bitcoin noteerden een instroom van 31% in 3Q20.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!