Deze Bitcoin beurs lanceert eigen hardware wallet met vingerafdrukscan

Cryptobeurs Gate.io komt met een nieuw product op de proppen. Het gaat om een aparte hardware wallet waarmee de gebruiker extra veilig kan handelen op het platform. Het apparaatje heet de Wallet S1 en het biedt extra zekerheid voor de opslag van de private keys van bijvoorbeeld Bitcoin.

Hardware wallet

Gate.io is gevestigd in Hong Kong. Iedere dag gaan er meer dan $63 miljoen aan verschillende cryptomunten door het orderboek. De beurs streeft er naar om de beveiliging van de fondsen van de klanten te verbeteren met deze hardware wallet, schrijft Decrypt.

Volgens de release is de Wallet S1 een oplossing voor het bewaren van de private keys. Het apparaatje heeft zelfs een ingebouwde display met vingerafdrukherkenning. Hierdoor krijgt iedere eigenaar en klant een uniek wachtwoord. Zo hoeven ze geen moeilijke wachtwoorden te onthouden en is de unieke vingerafdruk voldoende.

Signeren van orders

In een verklaring legt Marie Tatibouet, de CMO van Gate.io, uit hoe het werkt:

“De private key is vergrendeld in de hardware zelf, en daarmee niet in contact met het internet. Het maakt het gemakkelijker om bepaalde zaken te ondertekenen wanneer de gebruiker dagelijks gebruik maakt van de beurs.”

Ze voegde eraan toe dat “het is de eerste hardware wallet is die met een algoritme brute-force aanvallen detecteert.” Ze claimen ook dat het om de eerste hardware wallet gaat met een vingerafdruk scanner.

Gate.io beweert dat de S1 meer dan 10.000 cryptocurrencies ondersteunt. Uiteraard gaat het hierbij om Bitcoin, maar het ondersteunt ook Ethereum en een heleboel (andere) altcoins die niet eens op CoinMarketCap staan.

Het is de bedoeling dat deze wallet in een later stadium ook gaat werken met DeFi apps en andere applicaties die op de eigen blockchain gaan worden gebouwd.

Overigens: het apparaatje is in eerste instantie alleen bedoeld voor klanten uit China. De gebruikers kunnen de device synchroniseren met een laptop of Android smartphone. Het kost naar verluidt $50 per stuk.

Bitcoin kopen vanuit wallet

Het is de vraag of deze aanpak gaat aanslaan, gezien er ook reguliere hardware wallets zijn die werken met beurzen. Zo kun je met de wallets van Ledger gebruik maken van zogenoemde AirSwaps om ERC-20 tokens te ‘swappen’.

Voor Bitcoin liefhebbers is de optie van Trezor véél interessanter: je kunt hiermee direct Bitcoin kopen bij de Nederlandse beurs BTC Direct.

SatoshiLabs rolde eerder al een samenwerking uit met Changelly en CoinSwitch voor aankopen direct vanuit de wallet. Daar valt sinds juli dit jaar BTC Direct ook onder als Nederlandse partij.

Of het nu met of zonder een device is, onthou in ieder geval dit devies: not your keys, not your coins. Een hardware wallet van een beurs kan een deel van dit probleem oplossen, maar met een wallet zoals Ledger of Trezor bereik je hodler als het ware precies hetzelfde.

Wil je meepraten of heb je vragen over het bewaren van jouw Bitcoin? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!