Grootste Bitcoin transactie ooit van $1,15 miljard! Whale laat mysterieuze boodschap achter

Maandagmiddag gebeurde er iets bijzonders: een whale stuurde de allergrootste Bitcoin (BTC) transactie ooit. Hoewel dat an sich al best bijzonder is, is er ook iets anders aan de hand met deze betaling. De eigenaar heeft namelijk een mysterieuze boodschap achter gelaten in de blockchain.

Bitcoin (BTC) transactie

Omdat de blockchain openbaar en transparant is, kan iedereen deze bekijken. Maar omdat je het netwerk pseudoniem kunt betreden en anoniem een eigen private key kunt betreden, heb je toch financiële privacy. Mede daarom weten we niet automatisch wie er achter deze grote transactie zit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

We kunnen dus wel meer over deze transactie uit de blockchain halen. De betaling is gisteren om 15:58 in de blockchain terecht gekomen in block 654.364. En dan het belangrijkste van deze transactie: het bedrag.

Er is in totaal 88857.24519026 BTC verstuurd en opgedeeld in twee nieuwe UTXO’s van om en nabij hetzelfde bedrag. De betaling is opgesplitst in ~43.185 BTC en ~45.671 BTC.

Als je dat omrekent met de huidige spotprijs kunnen we concluderen dat er even voor $1.155.141.000 van eigenaar is verwisseld.

Grootste Bitcoin transactie ooit van $1,15 miljard! Whale laat mysterieuze boodschap achter

Laat dat even inzinken: er is voor meer dan $1 miljard aan vermogen verstuurd met een decentraal protocol waar geen bank of betaalverwerker iets aan kon doen.

De betaling was totaal maar 405 byte groot. Daarmee en daardoor kostte het slechts 0.00027847 BTC. Met de huidige marktprijs komt dat neer op $3,65. De transactiekosten zijn daarmee maar nog geen 0,0000004% van het totaalbedrag.

Geheime boodschap

Als je op de blockexplorers zoekt naar deze transactie, kom je mysterieuze dingen tegen. Een deel van deze Bitcoin is al weer verder opgesplitst in een heleboel kleine transacties. Let eens goed op de adressen. met behulp van vanity adressen heeft de whale een boodschap achtergelaten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Let’s use full power of anonymity. See memo.sv/topic/hmwyda.[/penci_blockquote]

In totaal zijn er honderden transacties gedaan van ieder 0.00000547 BTC. De eerste zes adressen wijzen je door naar memo.sv. Maar hier loopt het spoor vooralsnog dood.

Grootste Bitcoin transactie ooit van $1,15 miljard! Whale laat mysterieuze boodschap achter

Het is niet de eerste keer dat deze boodschap is gebruikt in een betaling. Tiffany Harden houdt dit patroon al een tijdje in de gaten. Het is vooralsnog niet duidelijk welke boodschap deze whale over wil brengen middels deze mysterieuze boodschap.

Overigens gebeuren deze dingen ook op Bitcoin Cash. Daarnaast lijkt de memo een link te maken naar de Bitcoin SV blockchain.

Er gaan geruchten dat er dust is gemaakt om zo de anonimiteit te verhogen. Maar dan is de link naar de memo weer heel apart. Er gaat de komende tijd ongetwijfeld nog veel nagepraat worden over deze mysterieuze zaak.

Wil je meepraten over dit aparte nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro bij Bitvavo:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCwhale