Bitcoin BTC Update

Bitcoin (BTC) Update: koers op weg naar $12.000 in groen weekend

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $11.400. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Zo tegen het eind van de week ziet het er naar uit dat de koers zich in de huidige consolidatie zone zal begeven. Met de afgelopen dagen een test aan zowel de boven- als onderkant van de range zullen we hoogstwaarschijnlijk een rustig weekeinde op de markt krijgen.

De koers lijkt zich tot nu toe staande te houden tussen $11.250 en $11.550. De plek waar de prijs zich in de zomer lang stil wist te houden. Doordat hier zowel support als weerstand sterk is. Kunnen we weer een langdurig rustige koers zien voordat er een uitbraak komt.

Een potentiële uitbraak kan weer een flinke reactie veroorzaken. Daar waar we de vorige keer naar beneden vielen uit consolidatie, is er ook altijd een mogelijkheid op flink stijgen. Maar een voorspelling uit consolidatie is lastig, en de koers zal zich onvoorspelbaar kunnen bewegen.

Bitcoin daggrafiek

In tijden van consolidatie kan het bekijken van charts soms best saai zijn. Er gebeurt weinig en het voorspellen van een uitbraak is minder betrouwbaar. Toch is het goed om de markt in de gaten te houden, en mogelijke uitbraken te voorspellen aan de hand van onder andere support en resistance lijnen.

Wanneer we naar de daggrafiek van Bitcoin kijken zien we dat de koers de afgelopen dagen mooi gestegen is. We zien dat de grote daling begin september grotendeels ongedaan gemaakt is. Een goed teken, maar de koers ligt op een belangrijk punt. De plek waar de prijs vorige keer naar beneden brak.

Ondanks dat we in een momenteel nog korte consolidatie zitten, kan er rond dit level veel gebeuren. Mocht de koers zich niet staande gaan houden boven de $11.400 dit weekeinde kunnen we weer een dip zien.

Bitcoin daggrafiek 18 oktober 2020

Het sluiten van een prijs boven $11.400 kunnen we dus zien als bullish. En dus ook een opstart richting de weg naar $12.000. Al komen we daar gezien de huidige bewegingen voorlopig nog niet aan toe.

Bij een eventuele val naar beneden zien we meer dan voldoende support op de weg naar $11.000. Waaronder een flinke zone rondom $11.300. Met weinig volume zal de koers dus niet snel naar beneden vallen. Mocht de koers hier een test gaan maken is de kans op een bounce terug omhoog groot.

Als we de andere kant bekijken dan zien we dat er momenteel veel weerstand tussen $11.600 en $11.800 ligt. Ook hier zullen we dus niet zo snel een uitbraak vinden met weinig volume. Een serieuze beweging zal dus in gang gezet moeten worden met flink wat volume.

Al met al kunnen we constateren dat de koers aan het consolideren is in een bekende range. Met daarbij een bullish signaal wanneer de koers dit weekeinde zal sluiten boven $11.400. Of we dan de komende week meer actie zullen zien is lastig te zeggen. Maar ook consolidatie kan bullish gevolgen hebben.

De prijs in euro:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!