Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers nog door $10.700 dit weekend?

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $10.650. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de Update!

Bitcoin (BTC) Update

Aanvankelijk leek het erop dat de koers vrij eenvoudig de $11.000 zou gaan testen en hier ook snel doorheen zou breken. Tot nu toe lijkt dit niet waar te zijn en zien we veel weerstand rond dat level. Dusdanig veel dat een mogelijke doorbraak nog een tijd op zich kan laten wachten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gezien de huidige beweging is de kans op een nieuwe dip reëel aan het worden. Al blijft de koers rond $10.600 sterk hangen.

En zien we ondanks meerdere tests van $11.000 nog geen grote nieuwe druk naar beneden. De koers lijkt het bullish gezien nog steeds goed te doen.

Ondanks de druk en weerstand lijkt het er dus op dat we nog steeds bullish charts gaan bekijken. Met een lichte bias naar een opwaartse beweging.

De komende dagen kunnen belangrijk gaan zijn of we $11.000 gaan bereiken en breken of dat dit nog op zich laat wachten. Een blik op de charts zal ons hierbij kunnen helpen.

Bitcoin daggrafiek

Wanneer we de daggrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we meerdere opvallende punten. Waaronder uiteraard het herhaaldelijk mislukken van een doorbraak door $11.000.

Maar ondanks dat zien we ook dat de koers steeds higher lows maakt. En zich niet laat doordrukken naar beneden. Een bullish teken, wat een opzetje kan zijn om $11.000 wel te kunnen gaan breken.

Met de huidige prijs van $10.600 ligt de prijs van Bitcoin momenteel precies op een support maar tegelijkertijd weerstandslevel.

De koers lijkt hier wat stil te hangen en een wat volume kan ervoor gaan zorgen dat de prijs zal stijgen of dalen. Met daarbij wederom een lichte bias naar stijgen, gezien de charts momenteel.

Bitcoin daggrafiek 4 oktober 2020

Bitcoin (BTC) Update: Gaat de koers nog door $10.700 dit weekend?

Als de koers zal gaan stijgen zien we al heel snel dat $10.700 de eerste stop zal zijn, en tevens snel bereikt zal kunnen worden. Daar zal veel weerstand liggen tot aan $11.000. De prins zal hier niet zo snel doorheen breken mits het volume ineens flink gaat aantrekken.

Mocht de koers hier toch teveel moeite mee hebben dan zal een dip richting $10.450 mogelijk zijn. Daar ligt wederom veel support en zal de koers niet zomaar doorbreken.

Als dat wel gebeurt zien we tot aan $10.200 meerdere vangnetten en zouden deze voldoende sterk moeten zijn. Om ervoor te zorgen dat de koers niet door $10.000 breekt.

Op naar $10.700?

Het ziet er dus naar uit dat een eerste bullish stap richting $10.700 voor de hand ligt. Mits het volume wat aandikt en ons daar ook naartoe kan brengen.

Echter zien we ook nog heel veel weerstand tot aan $11.000 en zal de koers daar niet zo snel doorheen drukken. Het is afwachten hoe de prijs uit de huidige consolidatie trekt, en hoe de reactie gaat zijn op de support en weerstand levels.