Lightning Network Bitcoin BTC

Bitcoin stijgt met 13% in 1 week, hoe staat de koers ervoor?

Bitcoin (BTC) schoot gisteren boven de prijs van $13.000 uit. Op het moment van schrijven zitten we daar net onder. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin update

Een plotselinge grote stijging is leuk, maar het is niet altijd een goed teken. Het is nu zaak voor bitcoin om boven $12.500 te consolideren. In een consolidatie kan Bitcoin er namelijk veel volume bijkrijgen zodat het na de consolidatie periode weer door kan stijgen.

Dit zagen we niet in de piek van vorig jaar (26 juni 2019). Hier brak Bitcoin ook aan de bovenkant uit maar maakte het geen consolidatie en zakte daarom direct terug een downtrend in.

Een consolidatie nu boven de voormalige weerstand van $12.500 kan ervoor zorgen dat Bitcoin een belangrijke support vormt voor zijn volgende daling NA een komende stijging.

Tijdens een consolidatie creëert Bitcoin namelijk nieuwe support levels, een potentiële consolidatie boven $12.500 kan er op zijn beurt weer voor zorgen dat Bitcoin in een volgende downtrend niet meer onder dit level komt.

De koers komt op een belangrijke weerstand wat ervoor kan zorgen dat de consolidatie periode nadert. De oplopende lijn laat zien dat Bitcoin tweemaal eerder in deze range een hevige omkeer of consolidatie heeft gemaakt.

Waarschijnlijk gaat dat nu ook weer gebeuren. Mocht de koers door deze weerstand heen schieten, dan is dat heel bullish voor de korte termijn en kan het een grote pump veroorzaken maar minder bullish op de lange termijn aangezien er geen consolidatie is gevormd.

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we wederom een extreem bullish scenario. De VPVR volume indicator laat namelijk zien dat er geen enkel weerstand meer boven de koers is.

De laatste grote spike van deze indicator lag op $9.500 en de laatste normale spike op $12.000.

Ook dit laat zien dat we stand moeten houden boven $12.000 om vervolgens nog grotere stappen te kunnen maken. Aangezien de er geen enkele VPVR weerstand meer boven de koers is heeft Bitcoin alle ruimte om door te stijgen mits er volume bij komt na of tijdens een consolidatie bijvoorbeeld.

Mis geen instapmomenten meer en kopieer ervaren analisten in deze bullrun. Ook jij kan zonder ervaring mee profiteren via in- en uitstap notificaties gemaakt door de analisten van cryptotargets. Bekijk voor meer informatie cryptotargets.nl.

Bitcoin prijs in euro’s:

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!