Senior software engineer vertrekt bij Coinbase, verband met nieuw beleid?

Bij Bitcoin beurs Coinbase is een belangrijke software engineer vertrokken. Het gaat om Andrei Anisimov, die zichzelf op LinkedIn omschrijft als ‘Senior Software Engineer’.

Coinbase verliest engineer

Wat is er aan de hand? De ‘high potential’ stuurde een tweet zaterdag dat zijn laatste week bij de Bitcoin beurs erop zit. Het is onduidelijk waarom hij is vertrokken, maar hij werkt nog maar één jaar bij de exchange.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vertrekpremie

Bovendien is onduidelijk of hij één van de zestig mensen die het ‘genereuze’ vertrekpakket bij de exchange heeft geaccepteerd.

Want deze week maakte CEO Brian Armstrong bekend dat 5% van het personeel bij het bedrijf vertrekt. Het gaat om zestig mensen, die binnen de vertrekregeling vallen.

Armstrong introduceerde onlangs een nieuwe missie voor het miljardenconcern waar nog ruim 1.100 mensen werken. Hij wil als bedrijf neutraal en apolitiek gaan opereren en dat leverde hem gemengde reacties op in – en extern.

Aanleiding van de discussie zijn de demonstraties wereldwijd rondom het thema Black Lives Matter. Coinbase maakte destijds géén statement, daar waar andere Bitcoin bedrijven dat wél deden.

Handelsvolume

Coinbase is één van de grootste Bitcoin beurzen met naar verluidt ruim 20 miljoen geregistreerde accounts. Naast Binance geldt de onderneming uit Silicon Valley als een unicorn, een bedrijf met een waarde boven de 1 miljard dollar.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Coinbasepersonalia

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...