Goedemorgen Bitcoin: Amerikaans techbedrijf koopt BTC van vermogen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Techbedrijf Square koopt 4.709 Bitcoin met 1% van totale vermogen

Square heeft voor $50 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. De 4.709 zijn zo’n 1% van het totale vermogen van het bedrijf.

De stap van het bedrijf is een logische. Aan het roer staat namelijk Jack Dorsey, naast CEO van Twitter en Square is hij ook een fervent bitcoiner.

Hackers Bitfinex uit 2016 verplaatsen weer $26 miljoen aan Bitcoin (BTC)

De hackers van Bitfinex zijn weer actief. Gisteren is er namelijk meer dan $26 miljoen aan Bitcoin verplaatst. Deze maakten ze vier jaar geleden buit bij de hack van de cryptobeurs Bitfinex.

Het gaat in totaal om zeven transacties. Omdat de blockchain transparant en open is, kan iedereen dit inzien. Daarom zijn er databots die deze UTXO’s hadden gemarkeerd. Whale Alert maakte melding van deze transacties. De vorige keer dat de gestolen Bitcoin in beweging kwam dateert van augustus.

Het totaal van $26 miljoen is opgeknipt in verschillende delen. Zes van de zeven transacties van gisteren betroffen tussen de $4,1 en $4,8 miljoen. Verder was er één kleinere transactie van ongeveer $12.000.

Amerika komt met duidelijke richtlijnen om regels rondom Bitcoin te handhaven

William Barr, de minister van Justitie in de VS, heeft de officiële richtlijnen voor bitcoin markten gepubliceerd. Het gaat met name om de verantwoordelijkheden die bijvoorbeeld beurzen hebben in de industrie.

De ‘Cyber-Digital Task Force’ heeft de richtlijnen samengesteld. De officiële naam voor de regels is Cryptocurrency: An Enforcement Framework.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)