Square gaat Bitcoin developer Riccardo Casatta financieel ondersteunen

Betaalverwerker Square gaat Bitcoin Core developer Riccardo Casatta financieel ondersteunen voor een onbekend bedrag. De ontwikkelaar werkt vanuit Milaan, Italië.

Dat meldt het miljardenbedrijf uit Silicon Valley via zijn Twitter-account.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Square ondersteunt Riccardo Casatta

Aan Bitcoin Core, de software waar Bitcoin op draait, werken honderden en hoogstwaarschijnlijk enkele duizenden ontwikkelaars. Een groot deel daarvan moet zijn eigen broek ophouden en is afhankelijk van giften en donaties van commerciële bedrijven zoals Square, BitMEX en Bitfinex.

Casatta is een engineer bij Blockstream die samen met Steve Myers aan een zogenaamde Bitcoin Development Kit gaan werken.

Wat is dat? Dat is een verzameling tools die andere ontwikkelaars kunnen gebruiken als basisset aan Bitcoin software. Bijvoorbeeld om een Bitcoin wallet te ontwikkelen.

Ook gaat hij zijn eigen project Firma oppakken. Daarmee kunnen gebruikers oude smartphones en computers veranderen in een air-gapped bitcoin wallet.

Ook is hij bekend van Eternity Wall, een op Bitcoin software gebaseerde berichtenservice. Ook heeft hij gewerkt bij een aantal financiële instellingen in Europa.

Square kocht $50 miljoen aan Bitcoin

Square haalde onlangs de headlines door een investering van 50 miljoen dollar in Bitcoin als kasreserve. Ze sluiten zich bij een nieuw rijtje van slim geld die hun kasgeld omzetten in BTC.

De reden: doordat er ongebreideld geld bijgedrukt wordt, is er sprake van geldontwaarding. Dat betekent dat bedrijven miljoenen dollars of euro’s verliezen zolang ze hun cash op de bank houden. Bitcoin wordt gezien als een alternatief.

Square, met een geschatte bedrijfswaarde van 80 miljard dollar, heeft zelf ook een eigen team van ontwikkelaars die softwaretools ontwikkelen voor Bitcoin Core en het Lightning Network.

Het Lightning Development Kit is een gereedschapskist voor ontwikkelaars om op een laagdrempelige manier applicaties voor LN te maken.

Square ondersteunde eerder financieel BTCPay, Lightning Signer, The Eye of Satoshi en CoiNSwap van Chris Belcher.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSquare

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.