Voormalig Brits politicus Bloom (70) doet eerste bitcoin aankoop

Het blijft leuk om te lezen over mensen uit het ‘oude’ financiële wereldje die bij bitcoin zijn uitgekomen. Gisteren was het weer zover. Godfrey Bloom, een 70-jarige voormalig politicus uit het Verenigd Koninkrijk, maakte via Twitter melding van zijn eerste bitcoin aankoop.

Goud en zilver had hij naar eigen zeggen al genoeg, maar sinds deze week heeft Bloom ook bitcoin in zijn portfolio.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bloom leert graag meer over bitcoin

De ervaren oud-politicus leert graag meer over bitcoin en nodigt prominenten uit om erover te komen praten op zijn YouTube-kanaal met 13 duizend abonnees. Eerder gaf Bloom aan 65% van zijn portfolio in goud te bewaren, 8% in zilver en de rest in vastgoed.

Nu is daar dus ook bitcoin bijgekomen. Hoewel het in eerste instantie waarschijnlijk om een kleine investering gaat is het mooi om te zien dat Bloom bitcoin serieus neemt.

Dat Bloom bij bitcoin is uitgekomen mag geen volledige verrassing heten. In 2013 noemde hij het financiële systeem als Europarlementariër één grote oplichterij. Fractioneel bankieren is volgens Bloom crimineel en een gevaar voor de hele economie.

“Als de banken eenmaal failliet zijn, dan zijn het de belastingbetalers die daar voor moeten opdraaien. Totdat we centrale bankiers en politici die dit ondersteunen naar de gevangenis sturen, zal de belastingbetaler de dupe zijn van dit systeem.” aldus Bloom.

Mooie ontwikkeling voor bitcoin

Het gaat de laatste maanden goed met bitcoin. Na de gedurfde move van MicroStrategy in augustus en de uitspraken van de wereldberoemde Paul Tudor Jones hebben we nu met Godfrey Bloom dus ook een voormalig Europarlementariër die zijn eerste bitcoin aankoop doet.

Hoewel Bloom gezien zijn achtergrond niet geheel onverwacht bij bitcoin is uitgekomen, is het mooi om te zien dat hij het serieus neemt. Enkele jaren geleden was dit in ieder geval ondenkbaar.

Steeds meer mensen beginnen zich te beseffen dat bitcoin niet zomaar zal verdwijnen. Zo zou 2020 voor bitcoin zomaar eens een heel mooi staartje kunnen krijgen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....