bitcoin goud btc prijs update ta

Bloomberg analist noemt $50.000 volgend prijsdoel voor Bitcoin koers

Bitcoin houdt de gemoederen bezig en steeds meer investeerders wagen zich aan prijsvoorspellingen.

Dinsdagmiddag bereikt de koers een nieuw hoogtepunt van 2020 door $17.000 te breken.

Bloomberg. Bitcoin. Bullish.

De Bitcoin markt zou de Bitcoin markt niet zijn als het prijsvoorspellingen regent. Deze keer zijn het twee Mike’s die met grote getallen strooien: Novogratz en McGlone. Ze kunnen het niet laten om zich over de Bitcoin (BTC) prijs uit te laten. Gaat we naar $50.000 of toch naar $65.000?

Mike McGlone is een senior analist en strateeg bij Bloomberg Intelligence, die zich vooral met grondstoffen bezighoudt.

Zijn stelling: lukt het Bitcoin om het vorige hoogtepunt van $20.000 te breken, dan stoomt de cryptomunt door.

Hij denkt dat de market cap nog minstens drie keer groter kan naar 1.000 miljard dollar. Dat betekent dat de prijs door de $50.000 gaat.

“Bitcoin is digitaal goud, heeft een beperkter aanbod door de halving én een geschiedenis van ‘toevoegen van nullen’. Daarmee lijkt de asset zich in een vroege fase van prijsontdekking te bevinden. Daarom zit een opmars in 2021 er wel in, ook omdat de adoptie toeneemt.”

Hij zet zijn uitspraak kracht bij met de onderstaande grafiek. Let daarbij op: het gaat om een logaritmische en niet lineaire schaalverdeling. Een log is een manier om de exponentiële groei van een asset te vangen.

Bij een lineiare schaal tel je telkens eenzelfde waarde erbij op (1-2-3-4), terwijl je bij een log die waarde staat voor een macht (10-100-1.000-10.000)

Mike Novogratz

Tegelijkertijd doet miljardair Mike Novogratz een even zo gewaagde prijsvoorspelling voor Bitcoin. Daar staat de voormalige Goldman Sachs potential en oprichter van Galaxy Digital ook om bekend. Hij kan zich grotendeels vinden in de lezing van McGlone.

Hij denkt dat de eerste echte stop na het passeren van de oude high van $20.000 ergens rond de $65.000 zal zijn. De oorzaak? Een opdrogende voorraad en een enorme instroom van nieuwe kopers.

Hij vertelde onlangs in een interview bij cryptopodcast ‘Nugget’s News’ nog hoe hij voor het eerst in aanraking kwam met cryptovaluta.

“Ik werd in 2012 gebeld door een vriend van me. Hij had een vraag over Bitcoin, maar ik had er nog nooit van gehoord. Hij was naar de westkust verhuisd – iedereen had het over Bitcoin – en dus deed ik 15 minuten onderzoek en dacht ik ‘ah coole technologie, libertariërs vinden het leuk’.”

In 2012 kocht hij zijn eerste Bitcoin voor $95 per stuk. Samen met Dan Morehead van Pantera Capital zijn ze zich samen verder in de cryptomunt gaan inlezen. Dit resulteerde uiteindelijk in de aankoop van 30.000 BTC, wat nu een marktwaarde van 5,1 miljard dollar heeft.

Voorspellingen

Er zijn overigens analisten die denken dat Bitcoin in deze marktcyclus verder gaat dan $50.000 of $65.000, hoe indrukwekkend die rally an sich al zal zijn. De Winklevoss broers zetten in op een prijs van $500.000 per munt.

Een analist van de CitiBank schreef eerder deze week nog over een prijs van $318.000 per Bitcoin. De ‘irresponsible long’ bull Raoul Pal noemt zelfs getallen van $1.000.000. Als voormalig hedge fonds manager gaat hij nu helemaal op in de Bitcoin markt.

De actuele prijs in euro:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!