Amerikaanse autoriteiten lopen $400.000 aan forks van Bitcoin mis

Coinfirm, een blockchain analysebedrijf dat zich ook bezig houdt met anti-witwasoplossingen (AML), is erachter gekomen dat de Amerikaanse autoriteiten door hun ‘onkunde’ en ‘onwetendheid’ de laatste jaren enkele honderden duizenden dollars aan forks van Bitcoin (BTC) door hun vingers hebben zien glippen.

Ze zijn er naar verluidt niet in geslaagd om miljoenen dollars aan cryptovaluta te identificeren bij inbeslagnames.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Geld uit Bitcoin forks

In een rapport vermeldt het bedrijf dat criminelen nog steeds over deze ‘gemiste fondsen’ kunnen beschikken. Zo lang de crimineel zelf nog ergens de private key heeft liggen, hebben ze nog gewoon de toegang tot de coins van een fork.

Stel je de volgende situatie voor: de politie pakte begin 2017 een verdachte op voor het witwassen met Bitcoin (BTC). Als gevolg zijn de cryptovaluta geconfisqueerd. Op 1 augustus van dat jaar vond echter de beruchte hard fork plaats, waardoor Bitcoin Cash ontstond.

Door de splitsing van de blockchain, ontstonden er twee coins: Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH). Als je op het moment van de fork 0,123 BTC had, kreeg je daar automatisch ook 0,123 BCH bij. Op dat moment waren die gratis coins ongeveer 20% waard van de originele BTC-coins.

De politiediensten zouden dan de originele coins wel in beslag hebben kunnen genomen, maar zouden dus volgens Coinfirm nooit hebben omgekeken naar deze forks.

Gemiste kans

Volgens een zelf gefinancierd onderzoek uitgevoerd door het bedrijf, hebben de overheidsinstanties mogelijk ongeveer $400.000 gemist in de recente inbeslagname van $1 miljard aan Bitcoin van een Silk Road-wallet.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) kondigde op 5 november aan dat het meer dan $1 miljard aan gestolen Bitcoin in beslag had genomen van een anonieme gebruiker genaamd ‘Individual X’.

Volgens het rapport horen bij dezelfde private key ook nog eens:

‘Reclaim Fork’

Coinfirm heeft in oktober een speciale nieuwe service geïntroduceerd om klanten te helpen om hun fork tokens te krijgen. De nieuwe dienst heet ‘Reclaim Fork’.

In een reactie op de recente ontwikkeling zei Pawel Kuskowski, CEO en medeoprichter van Coinfirm het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Wij geloven dat klantenbescherming en marktintegriteit cruciaal zijn voor de waardering van de cryptomarkt. Forks vormen tot dusverre een ongeadresseerd gat op de markt. We zijn er trots op dit nieuwste product uit te brengen, omdat we er zeker van zijn dat dit van groot nut zal zijn voor de blockchain-community.”[/penci_blockquote]

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De Bitcoin prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCfork