Tweede rijkste miljardair Mexico heeft Bitcoin (BTC): ‘10% van portfolio’

De tweede rijkste man van Mexico is ook een Bitcoiner. Op Twitter onthult Ricardo Salinas Pliego dat hij 10% van zijn “liquide portfolio” in Bitcoin (BTC) heeft gestoken.

Deze ochtend ging de prijs van Bitcoin door de magische $18.000 grens.

Bitcoin miljardair

Forbes schat het vermogen van de zakenman in op $11,7 miljard. Pfliego komt uit Mexcio City en is de oprichter en voorzitter van Grupo Salinas, en eigenaar van verschillende bedrijven in de media, telecommunicatie, financiën en detailhandel.

De miljardair deelde een video die “een Latijns-Amerikaans land” was gemaakt. Daarop is te zien dat banken vuilniszakken met papiergeld in een afvalcontainer gooien. Hij stelde dat papiergeld “niets waard is” en voegde daar de magische connectie met Bitcoin aan toe.

“Daarom is het altijd goed om onze beleggingsportfolio te diversifiëren.”

Het gaat om biljetten van 10.000 Venezolaanse bolivars. Deze flappen zijn in 2016 en 2017 uitgegeven, vlak voor de enorme economische crisis, met inflatie tot gevolg.

 

Bitcoin

Enkele uren later beval Pliego de Spaanse versie van het boek The Bitcoin Standaard aan, waarna hij stelt dat “Bitcoin de burger beschermt tegen onteigening van de overheid”.

Hiermee liet hij ook weten dat hij 10% van zijn liquide vermogen in Bitcoin heeft zitten. Dit was voer voor de community, die direct op het nieuws dook. Pliego is de 166e rijkste persoon van deze wereld. Reden genoeg voor Dan Held om op te merken dat ‘de institutionele kudde op hol is geslagen’.

Pliego laat weten dat de acceptatie in de institutionele wereld zich geleidelijk manifesteerde sinds de lancering van het Trust van Grayscale (GBTC) in 2016. De miljardair merkte ook op dat de resterende 90% van zijn liquide portefeuille is belegd “in mijnwerkers van edelmetalen.”

Andere grote namen

Pliego mag zich nu in een rijtje met andere grote namen voegen. Vorige week was het miljardair Stanley Druckenmiller die vertelde een beetje Bitcoin te hebben. Ook schaakkampioen Kasparov is een bekende Bitcoiner, net als Dan Schulman, de voormalig CEO van PayPal.

Ook weten we dat Chamath Palihapitiya, Jack Dorsey, Michael Saylor, Paul Tudor Jones en Eoghan McCabe de cryptomunt omarmen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!