‘Correctie Bitcoin prijs van 20% is gezond, euforie in markt komt terug’

Wat valt er te zeggen over de recente forse daling van de Bitcoin (BTC) prijs? Volgens Stack Funds, een bedrijf dat indexfondsen aanbiedt, hoeven wij ons geen zorgen te maken. Ze bestempelen het als een ‘gezonde correctie’. Ze noemen zelfs dat deze correctie nodig is, voordat Bitcoin zijn opwaartse traject kan hervatten.

Bitcoin daling

Na zeven dagen van groene candles, knalde de koers onlangs zelfs naar de $19.500. Daarmee zijn verschillende indicatoren op overbought niveaus terecht gekomen, wat aangeeft dat de daling gezond is, noemt Stack Funds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf onderzocht statistieken rond marktpsychologie en zegt dat de Bitcoiners zich momenteel in de ‘geloofsfase’ van de cyclus bevinden. Uiteindelijk zal dit uitmonden in ‘euforie’.

Ze zetten deze uitspraak kracht bij met een grafiek van Glassnode over Netto Unrealized Profit/Loss, ook wel bekend als NUPL. Het is een getal dat de huidige prijs van Bitcoin vergelijkt met de prijs van het moment dat de UTXO voor het laatst is verstuurd.

Boven de 75% staat gelijk aan euforie, tussen de 50% en de 75% komt neer op ‘geloof’, tussen 25% en 50% hebben we het over ‘optimisme’ en het onderste kwartiel betreft de term ‘hoop’. Overigens is een percentage onder de 0% gelijk aan ‘capitulatie’.

Als we terugkijken naar de afgelopen jaren, liet deze indicator zien dat de koers high of een top maakt, als we bij deze 75% aanbelanden. De kleuren in onderstaande grafiek representeren de verschillende stadia van de emotie. Momenteel zit de NULP nog maar rond de 0,6; wat neer komt op 60%.

Geloof in de markt

Volgens deze indicator zijn we onlangs het stadium van ‘geloof’ in gegaan. In begin 2017 gebeurde dit ook, en toe bleven we meer dan een jaar in deze fase. De koers steeg in die periode van $850 naar $20.000, wat neer komt op een stijging van 2.250%.

Mocht dit scenario zich nogmaals voltrekken, dan komt dat neer op een prijs van $235.000.

Onder andere Mati Greenspan noemt dat deze correctie in een bullmarkt heel normaal is: “Een daling van 17% stelt voor deze fase van de cyclus niets voor.”

?s=20

Teklordz beaamt dat. Bij dergelijke stijgingen moeten de indicatoren even wat afkoelen, alvorens de prijs weer door kan stijgen.

?s=20

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCprijs