Bitcoin BTC futures opties

Schept rapper Logic op? ‘Ik heb $6 miljoen gestoken in Bitcoin’

Update – Rapper Logic claimt afgelopen maand maar liefst 6 miljoen dollar (5,05 miljoen euro) in Bitcoin te hebben geïnvesteerd. Dat vertelt de populaire ster in een Instagram post, waarbij hij de kreet you only live once (yolo) loslaat.

Klopt het wat hij zegt of schept hij op? Laten we voor het gemak 31 oktober gelijkstellen aan “afgelopen maand”. De gemiddelde bitcoin prijs was toen $13.850. Dat zou betekenen dat hij circa 433 Bitcoin heeft gekocht die dag.

Tegen de actuele prijs zijn die 433 BTC nu ruim 7,9 miljoen dollar waard. Heeft Logic in korte tijd bijna 2 miljoen dollar verdiend? Dat blijft koffiedik kijken, maar het zou getuigen van een zéér goede timing van de man.

Ligt de aankoopdatum nog vóór 31 oktober, dan ligt de winst (op papier) nog veel hoger. Het is onduidelijk of hij zijn winst heeft genomen of zijn 433 BTC nog vasthoudt.

Wie Logic niet kent, die is een recent nummertje van de rapper.

8 november 2020:

Bitcoin (BTC) steeg de afgelopen dagen flink in prijs. Prominente bedrijven als PayPal melden zich op het strijdtoneel. Ook bekende (oud) artiesten laten zich regelmatig positief uit over BTC. De nieuwste op die lijst is de Amerikaanse rapper Logic.

Via Twitter laat hij weten dat hij, onder druk van zijn manager, ‘een grote investering in BTC heeft gedaan.’

Bitcoin en marketing

Bitcoin heeft geen centraal geregeld marketingteam. Het is dus afhankelijk van allerlei losse geïnteresseerden. Nu de koers van bitcoin mooie bewegingen omhoog maakt is het ook makkelijk om te vertellen over je investeringen.

Sir Robert Bryson Hall II (Logic) maakt niet bekend hoeveel bitcoin hij heeft gekocht. En dat is maar beter ook. Niemand hoeft te weten hoeveel BTC je precies hebt. Het is een stukje privacy en een stukje veiligheid.

Logic heeft ruim 2,3 miljoen volgers op Twitter. Het is de vraag of hij iemand overhaalt om ook naar bitcoin te kijken, maar het is in ieder geval een leuke manier om het onderwerp onder de aandacht te brengen.

Vol in bitcoin

De manager van Logic, Chris Zarou, zegt zelf ‘irresponsibly long’ op bitcoin te zijn. Hoogstwaarschijnlijk heeft hij een groot deel van zijn investeringen dus in bitcoin zitten.

Daarmee is Zarou overigens niet alleen. Zelfs grote bedrijven houden inmiddels een spaarpot in bitcoin aan. Techbedrijf Square kocht 4.709 Bitcoin met 1% van totale vermogen.

Het meest in het oog springende voorbeeld daarvan is MicroStrategy. Het bedrijf investeerde $425 miljoen in bitcoin en staat nu al flink wat miljoenen in de plus. Niet voor niets zijn er plannen van de Amerikanen om die stapel bitcoin verder uit te bouwen.

Door de stijging van bitcoin kan het zich qua marktkapitalisatie meten met bedrijven als PayPal, Coca-Cola en Netflix.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!