Thanksgiving: 4 Bitcoin redenen om dankbaar te zijn in 2020

Hoewel Thanksgiving een Amerikaanse traditie is, mogen we ook vanuit Nederland dankbaar zijn voor alles wat 2020 ons (en vooral Bitcoin) heeft gebracht. En dat zijn een aantal mooie dingen: adoptie door bedrijven, celebrities, miljardairs en ook een verandering in het monetaire beleid.

Bitcoin Halving

Beginnend met dat laatste: medio mei onderging het protocol voor de derde keer een halving. Zie het als een geplande wijziging in het monetaire beleid van Bitcoin. Het gaat om de halvering van de blocksubsidie, waardoor:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het was een reden om zowel het Stock-to-Flow model als ook de Efficient Market Hypothesis uit de kast te halen. Was de schaarste ingeprijsd in de markt, of niet? Feit is dat de huidige koers flink is gestegen. Op 11 mei was dit nog $8.600, terwijl de prijs onlangs nog de $19.400 aantikte.

PayPal stapt in de markt

Tegelijk was 2020 ook het jaar waarin PayPal instapte. Afglopen maand opende de betaalgigant de deuren voor Bitcoin, Litecoin, Ethereum en ook Bitcoin Cash. Al snel werd duidelijk dat ze een enorme hoeveelheid BTC uit de markt opkochten. Volgens Pantera gaat het zelfs om 70% van de nieuw geminede BTC’s.

Ook verhoogde de betaalverwerker de limiet van $10.000 naar $15.000 per maand, vanwege de enorme interesse.

Overigens: de crytovaluta die je aankoopt, kun je niet in eigen beheer nemen. Het gaat dus om een IOU (I Owe You) variant, maar wel een waarbij jouw munten – als het goed is – wel uit de markt worden opgekocht.

Bitcoin als reserve valuta

Misschien was het nieuws van de strategische stap die Michael Saylor zette met zijn miljoenenbedrijf MicroStrategy nog wel groter. Het techbedrijf kocht deze zomer voor $450 miljoen aan Bitcoin op, om het als reserve activa aan te houden.

Al snel werd Saylor de permabull van de community met zijn sterke uitspraken en oneliners. De investering is inmiddels de waarde van $1 miljard overstegen. In navolging op MicroStrategy maakten enkele andere bedrijven bekend Bitcoin te hebben gekocht voor op de spaarrekening, waaronder Square en Stone Ridge.

Celebrities en miljonairs

De laatste maanden zagen we ook veel grote namen die openlijk uitkwamen Bitcoiner te zijn. Of het nu actrices, miljardairs of tech-ondernemers zijn, het worden er steeds meer:

Genoeg mooie dingen om op terug te kijken dus. Mis jij nog dingen in deze lijst of wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC