bitcoin btc update technische analyse TA

Bereikt Bitcoin prijs een all-time high boven $20.000 komende week?

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven boven de grens van $18.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Een nieuwe all time high komt in zicht, en steeds dichterbij. Met de huidige snelheid zal het ook niet lang duren voordat we $20.000 breken en passeren.

Mits er ineens een flinke weerstand om de hoek komt kijken en we een nieuwe dip gaan maken. Al zien we verschillen ten opzichte van de vorige bullrun, en is de kans op een flinke crash een stuk kleiner.

Dat we sinds september dit jaar een stijging van bijna $10.000 maken, meer dan een verdubbeling, komt wel in de buurt van een parabolische stijging.

De kans dat de prijs van Bitcoin een pauze neemt en wellicht wat terugzakt wordt daardoor met de dag groter. Maar wanneer dat zal gebeuren is vrij moeilijk te zeggen. Met het breken van elke grote weerstand.

Bitcoin maandgrafiek

Kijkende naar de maandgrafiek van Bitcoin zien we een imposant beeld. Met daarbij meerdere belangrijke levels welke te niet zijn gedaan en waar de koers zonder enig moeite doorheen weet te breken.

Wanneer we een doorbraak zullen maken door $19.000 ligt het speelveld geheel open en kunnen we snel nieuwe onbekende hoogtes gaan bereiken

Bitcoin maandgrafiek 22 november 2020

Wat we daarna zullen gaan zien is moeilijk te zeggen. De koers zal een keer moeten consolideren wil deze support en weerstand gaan creëren. En bij een daling zien we onder de $17.000 een flink gat op long term grafieken.

Wat kan betekenen dat een dip gaat zorgen voor een daling van enkele duizenden dollars. Waarbij de koers rond $13.700 weer echt support laat zien. Met vangnetten op en rondom $12.000 en $10.000.

Op de hoge timeframes zien we dus dat de koers momenteel in een sterk stijgende trend zit, en we waarschijnlijk prijzen gaan meemaken welke veel hoger liggen dan we tot nu toe hebben gezien. Maar alleen gekeken naar de maandgrafiek zegt ons momenteel te weinig.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we een stuk verder inzoomen zien we op de 4-uurgrafiek dat de koers wel moeite heeft met enkele weerstanden. En de koers niet zonder enig moeite door blijft stoten.

Daar waar we nu ook kunnen zeggen dat de koers enkele support levels aan het bouwen is. Met als huidige support en weerstand tussen de $18.000 en $19.000.

Bitcoin 4-uurgrafiek 22 november 2020

We kunnen stellen dat de weerstand rond $19.000 de enige echte weerstand is voordat we een nieuwe all time high gaan aantikken.

Met wellicht nog wat moeite rond $20.000. Maar het doorbreken van een van deze levels zal waarschijnlijk zorgen voor een flinke uitschieter van de prijs van Bitcoin. Mede omdat hier veel nieuws mee gepaard gaat.

Momenteel is dus duidelijk te zien dat de koers op $19.000 moeite heeft, met $18.000 als eerste vangnet waar de prijs enkele keren op wist te bouncen.

Mocht $19.000 toch te sterk voor de koers om momenteel te doorbreken en wat verder dippen dan zal een volgend vangnet rond $17.300 liggen. Met daarna een vrij groot gat tot aan $15.700.

De huidige snelle stijging laat dus meer ruimte voor grotere gaten tussen support levels. Een reden om posities goed in de gaten te houden, want een potentiële dip kan gelijk een flinke dip worden.

‘All-time high dichtbij’

Al ziet het er momenteel nog steeds uit dat we flink door zullen stijgen en de kortstondige rust rond $19.000 niet van lange duur zijn. De markt is bullish en een all time high kan dichterbij zijn dan we denken.

De prijs in euro:

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!